«Viva la Victor!»

KOMMENTAR: Alle trodde han skulle gjøre som Eric Bailly. Nå må Victor Lindelöf gå «Vidic-veien».

Publisert Sist oppdatert

Dersom vi før sesongen hadde hatt en avstemning på United.no om hvilket stopperpar José Mourinho ville foretrekke i 2017/18, er jeg ganske sikker på at et stort flertall ville svart Eric Bailly og Victor Lindelöf.

Slik har det ikke blitt.

Og i skrivende stund virker det heller ikke veldig sannsynlig at «Vigge» vil spille seg inn i førsterekka med det første.

– Håpløs involvering som ga straffe. Virket ikke tillitsvekkende, lød dommen på United.no-børsen i 23-åringens andre opptreden i United-trøya mot Real Madrid i USA i sommer.

– Før kampen sa Mourinho at svensken trenger mer tid, og mot Real Madrid fikk vi se hvorfor, oppsummerte undertegnede fra Skopje noen uker senere da Lindelöf dannet stopperpar med Chris Smalling mot samme lag.

Derfor smakte nok tillit og tre strake seirer i Champions League godt, spesielt på Estádio da Luz mot gamle lagkamerater.

Det ble imidlertid fort glemt da Lindelöf markerte ilddåpen i Premier League med en utilgivelig feil mot nyopprykkede Huddersfield.

 

En sterk tradisjon med bunnsolide stopperpar gjør det til en utfordrende øvelse å komme til Manchester United som forsvarsspiller uten nevneverdig erfaring fra europeisk toppfotball.

Steve Bruce og Gary Pallister satte standarden og førte etter hvert arven videre til Rio Ferdinand og Nemanja Vidic.

En 22 år gammel Eric Bailly taklet overgangen fra et middelmådig La Liga-lag til et United under press tilsynelatende uten problemer. Planen var i utgangspunktet å matche ivorianeren gradvis, men solide opptredener fra dag én fremskyndet forfremmelsen.

Men det betyr ikke at vi kan forvente det samme av Lindelöf, eller andre stoppere i samme situasjon som skulle komme i fremtiden.

Med spillere som Jaap Stam, Ronny Johnsen og Jonny Evans var det knapt én eneste midtstopper som mislyktes under Sir Alex Ferguson, men Nemanja Vidic var én av dem som trengte tid – og det er den historien Lindelöf bør lære av.

BRUTAL ILDDÅP: Victor Lindelöf fikk noen sekunder på Anfield, men bortekampen mot Huddersfield ble den skikkelige Premier League-testen. Det endte med to raske baklengsmål.

Det er de færreste som glir sømløst inn på et topplag i Premier League med de krav og forventninger det medbringer.

For Lindelöf er ikke alene.

I 2014 ble Eliaquim Mangala hentet til Premier League fra Porto for samme omtrent samme sum som United betalte for Lindelöf. Franskmannen sitter i dag ytterst på City-benken til Pep Guardiola.

Bernardo Silva, flasket opp i Benfica, ble hentet til samme klubb for 43,5 millioner pund i sommer og står foreløpig med to seriekamper fra start, mens Fernando, tidligere Porto-anker, på samme tid ble sendt til Galatasaray som en flopp for halve prisen av det han kom for.

SAMME VEI: Eliaquim Mangala (t.h.) ble hentet til Manchester City fra Portugal på samme alder som Lindelöf. Franskmannen har ikke klart å spille seg til fast plass og var i fjor på lån hos Valencia.

Premier League er noe annet enn portugisisk Primeira Liga. Og selv om tabben mot Huddersfield handlet om helt andre ting, vil Victor Lindelöf trenge mer tid enn Eric Bailly.

– Det har vært mye skriverier, men det er ikke noe jeg har fokusert på, sa en «lugn» Lindelöf til United.no etter Champions League-debuten mot Basel etter en sesonginnledning med begrenset spilletid.

Det kan det bli også i tiden som kommer.

Derfor er ligacupkampen mot Swansea en mulighet som må gripes med begge hender.

Grav dypt, dra deg opp, og rensk den ballen vekk, så vil United-fansen trykke deg til sitt bryst før du vet ordet av det.

Powered by Labrador CMS