Klubbrekord i Premier League

Manchester United ubeseiret etter ti ligarunder for føsrste gang siden 1991/92-sesongen.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av denne Premier League-sesongens ti første runder har Manchester United kun vunnet fem av kampene, noe som har ført til at flere har stilt spørsmålstegn ved om laget er sterkt nok til å kunne ta et nytt Premier League-trofé.

Selv om det kun har blitt fem seiere, har United fått med seg 20 poeng på de ti første kampene. Hvis man ser på alle sesongene United har vunnet Premier League har de ti første kampene gitt et snitt på 21,4 poeng. Man ligger i år altså noe bak dette, men ikke mye. Det kan også nevnes at United vant ligaen i 2002/03 med kun 18 poeng på de første ti kampene.

Noe som allikevel er mer oppmuntrende enn poengfangsten hittil er det faktum at United står uten tap i ligaen etter ti serierunder. Ikke bare dét – United har faktisk ikke tapt en eneste fotballkamp siden tapet mot Chelsea 3. april!

Første gang i Premier League-historien

Forrige gang Manchester United var ubeseiset etter ti ligarunder var sesongen 1991/92 – den siste sesongen før den øverste divisjonen byttet navn til Premier League. Denne sesongen er altså første gang i Premier Leagues historie at Manchester United har gått ubeseiret gjennom de ti første serierundene.

I 1991/92-sesongen kom det første tapet i den 13. serierunden. Da tapte United 2-3 borte mot Sheffield Wednesday. Brian McClair scoret begge Uniteds mål, men dette holdt altså ikke. Denne sesongen endte United på en andreplass i ligaen – fire poeng bak Leeds United.

Klubbrekorden

Selv om det er 19 sesonger siden United har gått ubeseiret gjennom sesongens ti første ligaoppgjør, er det fortsatt et stykke opp til klubbrekorden. Den ble satt i 1985/86-sesongen. Da var det først i 16. serierunde Ron Atkinsons menn måtte gi tapt. Også denne sesongen var det på Hillsborough tapet kom, da Sheffield Wednesday vant 1-0.

United hadde en fantastisk start på sesongen dette året, og ‘Big Ron’ førte United til ti strake seiere på de første ti kampene. Dessverre skulle ikke sesongen fortsette like bra: United endte på en fjerdeplass på tabellen, etter å ha tapt hele ni av de 26 resterende kampene etter tapet mot Sheffield Wednesday.

Premier League-rekorden står Arsenal for. De gikk gjennom hele 2003/04-sesongen uten å tape en eneste kamp.

Arsenals rekord er kanskje urealistisk å tangere, men hvor lenge tror du United kan holde seg ubeseiret denne sesongen? Kan klubbrekorden fra 1985/86-sesongen ryke? Logg inn og si din mening!

Powered by Labrador CMS