utd_historien_vk_large_large

Manchester Uniteds vei til berømmelsens tinder har vært både lang, kronglete, hard og tragisk. Men den har også vært suksessfylt og omgitt av euforisk lykke. Fiasko og suksess har gått hånd i hånd siden klubben ble hjulpet til verden av ledelse og arbeidere ved Newton Heath jernbanedepot på slutten av 1870-tallet.

I denne seksjonen beskrives klubbens oppvekst under trange og primitive kår på slutten av 1800-tallet, og den første storhetstiden på begynnelsen av 1900-tallet. Jo-jo-tilværelsen gjennom 1920- og -30-årene, gjenoppbyggingen etter 2. verdenskrig og 1950-årenes Busby Babes følger naturlig på, likeså «the Swinging 60s», med Best, Charlton og Law.

Magre tider på 1970-tallet avløses deretter av nytt håp under Ron Atkinson, før skotske Alex Ferguson omdanner Manchester United til en seiersmaskin som feier over all motstand.

Men la oss komme igang. Trykk på linken, så tas du tilbake til «Den tunge starten», som omhandler årene fra stiftelsen i 1878 og frem mot århundreskiftet. Derfra kan du navigere deg videre, tiår for tiår.


Tilbake til forsiden