Robbo er tilbake

Tidligere kaptein Bryan Robson har takket ja til tilbudet om å bli klubbambassadør for Manchester United. Han vil nå benytte det neste året til å jobbe tett sammen med Sir Bobby Charlton.

Publisert Sist oppdatert

Sir Bobby har vært klubbens offisielle ambassadør i en årrekke, og bør således ha et og annet tips å formidle når han nå skal sette sin nær 20 år yngre arvtaker inn i gjøren og laden i ny jobb. Og «Robbo» ser frem til å ta fatt på en ny utfordring i klubben han forlot for snart 14 år siden.

«Siden jeg skrev under for United i 1981, har klubben alltid vært spesiell for meg,» sier den hjemvendte sønn, ifølge ManUtd.com.

«Jeg tilbrakte fotballkarrierens lykkeligste og mest minneverdige år på Old Trafford, og det skal bli fantastisk nå å komme tilbake for å bidra til enda mer suksess for klubben».

– Fantastisk spiller

Sir Alex Ferguson er minst like glad for å få sin tidligere kaptein tilbake til Old Trafford, hvor 51-åringen fortsatt nyter legendestatus.

«Han var en fantastisk spiller og han er et fantastisk menneske,» sier Ferguson om mannen som vant to Premier League-mesterskap (1993 og 94) på tampen av sin spillerkarriere. Og klubbens administrerende direktør, David Gill, stemmer i:

«Bryan Robson var sin generasjons mest fremragende spiller. Dyktig og fryktløs henga han seg helt og totalt til saken. Alle som så Robson i aksjon vil fortsatt ha et sterkt forhold til ham. Det gjelder selvsagt ikke minst Manchester United-supportere,» sier Gill.

Rekordkjøp

Bryan Robson skrev under for United den 3. oktober 1981. Han var 24 år gammel og Englands mest attraktive fotballspiller, og ble hentet til klubben for rekordsummen £1.5 millioner, av daværende manager Ron Atkinson.

I en nær 13-årig karriere på Old Trafford, spilte han til sammen 461 kamper (437+24) og scoret 99 mål fra sin sentrale midtbaneposisjon.

Managerkarriere

I 1994 forlot han så United for å ta over som spillende manager i Middlesbrough. Siden den gang har han hatt manageransvar både i Bradford City, West Bromwich og Sheffield U, men uten videre suksess. Han fikk sparken i sistnevnte klubb i begynnelsen av februar, og var således arbeidsledig da tilbudet fra United dukket opp i postkassen. Det ble for fristende til at legenden klarte å motstå.

Powered by Labrador CMS