– Kampen om ligagullet avgjøres i romjulen

Sir Alex Ferguson hevder ifølge den britiske dagsavisen The Times at romjulskampene kan bli avgjørende for hvorvidt Manchester United vil ha en realistisk mulighet til å gjenerobre ligatittelen for tredje året på rad.

Publisert Sist oppdatert

Ferguson og hans mannskap setter seg på flyet til Tokyo den 13. desember for å delta i VM for klubblag, og returnerer tilbake til Manchester ti dager senere. Da venter to nøkkelkamper mot henholdsvis Stoke og Middlesbrough med seks dagers mellomrom, og nettopp disse to kampene tror skotten kan avgjøre om man har en sjanse til å gjenta fjorårssuksessen.

– Vi blir borte i ti dager og tilbakekomsten fra en slik turnering vil helt klart bli en utfordring for oss. Det er på denne tiden at kampen ligagullet avgjøres og hvordan vi takler den perioden betyr alt. Ved nyttår bør vi være med i toppen av tabellen for å ha en sjanse til å ta tittelen.

Selv om skotten mener turneringen vil gjøre ting vanskelig for United, går han ikke med på at verdensmesterskapet ikke er verdt bryet.

– Selvfølgelig er det verdt det. Vi er det eneste britiske laget som har vunnet turneringen og nå har vi sjansen til å gjenta bragden.

Arsenal vil slå Chelsea

Søndag møtes Liverpool og Chelsea i et toppoppgjør på Stamford Bridge, men til tross for at Liverpool er inne i en god periode tror Fergie at det blir Arsene Wenger og hans unge Arsenal-mannskap som til slutt vil bryte barrièren på The Blues hjemmebane.

– En eller annen gang vil Chelsea tape, og det kan skje på søndag. Likevel tror jeg Arsenal har en bedre sjanse fordi de er i stand til å vinne slike kamper. Historisk sett er oppgjørene mellom Chelsea og Liverpool såpass gjevne at uavgjort er det mest sannsynlige resultatet.

Kilde: The Times

Powered by Labrador CMS