– Japan-turen gjorde godt

Sir Alex Ferguson mener at deltakelsen i Klubb-VM ikke bare ga gode resultater på gressmatta, men at turen til Japan også bidro til et økt samhold i spillergruppa.

Publisert Sist oppdatert

United ble det første engelske laget til å vinne verdensmesterskapet for klubblag med 1-0 seieren over Liga de Quito i søndagens finale. Mandag var spillerne tilbake i England, og United-sjefen tror troppen hadde svært godt av lagets utflukt til øst-Asia.

– Seieren i Japan har helt klart løftet både klubben og spillerne, sa Ferguson ifølge Sky Sports.

– Det var en svært god oppvisning og det aller viktigste var at vi spilte bra. Spesielt overraskende var det at vi spilte så godt med det søvnmønstret spillerne hadde. De var entusiastiske og konsentrerte i begge kampene, hvilket er viktig i slike oppgjør.

– Etter kampen mot Quito nøt spillerne hverandres selskap. Vi dro tidlig neste morgen, så de fleste sov ikke så godt den natten.

Fornøyd med ståa

Klubbens fremste tittelrivaler, Liverpool, Chelsea og Arsenal, har alle mistet verdifulle poeng mens United har vært bortreist, og derfor er skotten godt fornøyd med lagets posisjon for øyeblikket.

– Det beste hadde helt klart vært om vi toppet tabellen på julaften, men jeg har hele tiden håpet at vi skulle være rett bak serielederen ved nyttårsskifte, og det har vi klart.

– Noe lignende skjedde da vi var i Brasil i 2000. Mens vi var borte mislyktes både Arsenal og Leeds i å vinne kamper. At Arsenal og Liverpool spilte uavgjort i helgen overrasket meg ikke, men jeg var urolig for at Chelsea skulle slå Everton.

– Tittelutfordrere mister bestandig poeng i mars og april, selv når man ikke venter det. Det vil nok skje i år også. Vi har ni kamper foran oss neste måned, så det er godt vi har en slagkraftig tropp frem mot denne perioden.

Powered by Labrador CMS