Nytt merke på United-tøyen

Svært mange supportere fikk med seg at United hadde et nytt merke på trøyen under gårsdagens kamp mot Inter. Merket var på brystet, mellom Nike-logoen og Manchester United-emblemet.

Publisert Sist oppdatert

Merket er et symbol på at Manchester United vant klubb-VM i 2008. FIFA-president, Sepp Blatter, var på Old Trafford i går og overleverte ‘FIFA Club World Cup Champions Badge’ til Manchester United.

Bær det med stolthet

Manchester United får lov til å bruke merket inntill nytt lag er kåret som verdens beste klubblag i desember 2009. Sepp Blatter uttalte følgende i forbindelse med overrekkelsen: – Manchester United har gjennom sin fantastiske historie vunnet mange trofèer, men det var første gang at klubben ble kronet som verdens beste klubblag, da de vant klubb-VM i Tokyo i desember 2008. Merket kan United bruke som et symbol på at de er verdens beste klubblag inntil ny vinner er kåret, og jeg håper at det er med stolthet spillerne bærer merket på trøyene sine når de representerer Manchester United, avslutter Blatter, som angivelig stod for denne idèen selv for å få mer blest rundt klubb-VM-turneringen.

Premier League har sagt nei

Det var meningen at merket skulle bæres av United i kampene frem til desember 2009, men Premier League i England har – foreløpig – nektet United å bruke merket i deres turnering. Talsmenn fra FIFA sier torsdag at de håper at de skal få endret Premier Leagues synspunkt i denne saken. UEFA og FA har godkjent merket, slik at United kan bruke det i Champions League-kamper og FA-cupkamper.

Merket kommer i salg

Merket vil komme i salg i begynnelsen av april måned. Supportere som da kjøper trøye vil kunne bestille merket trykt på drakten. Mer info om dette vil du finne i vår nettbutikk når vi har merkene på lager hos oss.

Kilde: FIFA.com

Powered by Labrador CMS