Heftig prislapp på Martial-scoring

Monaco kan omsider gni seg i hendene – igjen.

Publisert Sist oppdatert

Da Anthony Martial ble hentet fra Monaco i 2015, kostet han i utgangspunktet Manchester United £36 millioner. Men selv om summen var akseptabel nok for Ed Woodward & co., måtte delegasjonen også svelge noen kameler før avtalen var i havn.

Under overgangsforhandlingene hadde nemlig smarte og økonomisk bevisste monegaskere passet på å få bakt inn noen klausuler i overgangskontrakten. Disse skulle sikre at det dryppet litt på dem også dersom den unge franskmannen ble en suksess på Old Trafford.

De ville rett og slett ha en del av kaken.

I april 2017 slo den første av klausulene inn da Martial scoret ett av målene i 2-0-seieren over Burnley på Turf Moor. Det var franskmannen 25. fulltreffer siden overgangen i september 2015, og førte til at United måtte punge ut med ytterligere £8,5 millioner for den tidligere Monaco-spilleren. Mottakerne kunne på sin side glede seg over at overgangssummen med ett var steget til £44,5 millioner.

Mer enn tre år etter salget av ANTHONY MARTIAL, drypper det fortsatt inn millioner til klubbkassen på Stade Louis II.

Klausul nr. 2: 25 PL-mål

Men fortsatt stilte Monaco med noen lukrative ess i ermet. Av den grunn har kassereren på Stade Louis II trolig sittet med øynene på stilker foran tv-skjermen hver gang United har vært i Premier League-aksjon det siste året. Med 25 mål også i Englands øverste liga ville det nemlig strømme nye €10 millioner [£8,75 mill. etter dagens kurs] inn på kontoen i det lille fyrstedømmet.

Bingo!

Og lørdag, i Uniteds hjemmemøte med Newcastle, fikk den pengeglade monsieur det omsider som han lenge har gått rundt og drømt om. Inntil da hadde ikke Martial funnet nettmaskene i Premier League-sammenheng siden han scoret sitt PL-mål nummer 24 – også det mot Burnley på Turf Moor, forresten, så langt tilbake som i januar.
Dermed skulle overgangssummen hans nå være kommet opp i £53,25 millioner.

ANTHONY MARTIAL [11] gratuleres av Nemanja Matic og Luke Shaw etter utligningsmålet mot Newcastle.

Mye vil ha enda mer

Og fortsatt vil beløpet kunne stige; ja, i teorien helt opp til £58 millioner. Det avhenger av to ting: at Martial når opp i 25 landskamper for Frankrike innen 4-årskontrakten hans utløper til sommeren, og i tillegg blir kåret til verdens beste fotballspiller og stikke avgårde med Ballon ‘Or.

Det begynner å haste, men fortsatt har 22-åringen visse muligheter til å oppfylle landslagskravet – han står med 18 til nå. Ballon d’Or, derimot, ligger nok et stykke utenfor Anthony Martials liga, i alle fall i øyeblikket.

Powered by Labrador CMS