– Hadde valgt hus i Manchester

Alan Shearer røper at han var nærmere en overgang til Manchester United enn det som tidligere har vært kjent.

Publisert Sist oppdatert

– I 1996 visste jeg at Manchester United var interesserte og jeg visste at også Newcastle og Liverpool ville ha meg. Blackburn ville dessuten beholde meg. Jack Walker ville ha 15 millioner pund og det innebar en ny verdensrekord på overgangsmarkedet. Alt tydet på at det ville bli en overgang til Manchester United og min kone og jeg hadde allerede valgt ut huset vi ville ha i Manchester, røper Shearer i et leserintervju med februarutgaven av FourFourTwo.

Northampton v Fulham Kevin Keegan
Daværende Newcastle-manager Kevin Keegan

– Keegan ringte for andre gang
Da pendelen så ut til å svinge i favør av Manchester United ringte Kevin Keegan og ba om et møte. Shearer og Keegan møttes i huset til David Platts svigermor, men selv etter dette møtet trodde Shearer at han kom til å dra til Old Trafford.

– Keegan ringte og ba om et nytt møte og jeg tenkte «hvorfor ikke». Under dette møtet ble det klart at Newcastle hadde pengene som skulle til og Shearers drøm om å spille for favorittklubben kunne bli en realitet.
– Jeg snudde meg til konemor og sa «Jeg tror det er på tide å dra hjem», forteller Shearer.

Kunne blitt United-spiller i 1992
Shearer var også en av de mest ettertraktede spillerne i Premier League tidlig på 90-tallet etter at han slo gjennom i Southampton. Sommeren 1992 stod valget mellom United og Blackburn.
I følge Shearer kan United takke seg selv for at han ikke endte opp på Old Trafford.

PREMIER LEAGUE
Istedenfor på Old Trafford, skulle Alan Shearer bøtte inn mål annetsteds, først for Blackburn og siden for Newcastle.

– Southampton og Blackburn hadde vblitt enige om en avtale og jeg hadde snakket med Jack Walker og Kenny Dalglish i Blackburn. Da Manchester United tok kontakt ble jeg oppriktig glad, men jeg gjorde det klart at jeg hadde lovet et raskt svar til Blackburn. United kom tilbake til meg og sa at de trengte tre-fire uker på å få tak i de nødvendige midlene og da sa jeg klart fra at jeg ikke kunne vente. I verste fall kunne overgangen til både Blackburn og United ryke og jeg måtte velge det som var sikkert. Derfor ga jeg United beskjed på at de måtte skaffe pengene raskere om de virkelig ville ha meg. Jeg ventet og ventet, men etter noen uker hadde jeg ikke hørt noe fra United og da dro jeg til Ewood Park sier Shearer.

Sir Alex Ferguson hentet i stedet Eric Cantona, og selv om Shearer trolig ville blitt en stor hit i den røde United-drakten, har kjøpet av Cantona blitt beskrevet som et av tidenes beste kjøp av Ferguson.

Powered by Labrador CMS