– Vi har alt å vinne

Sunderlands midlertidige manager, Kevin Ball, vet at lørdagens gjester på Stadium of Light, er presset.

Publisert Sist oppdatert

For Ball, som på 1990-tallet spilte nesten 400 kamper for Sunderland, blir møtet med United hans tredje som midlertidig sjef for «De svarte kattene». 48-åringen fikk som kjent oppgaven etter klubbens beslutning om å sende kontroversielle Paolo Di Canio på dør, knapt seks måneder etter at han i vår skrev under på en 2½-årskontrakt.

Balls første oppgave etter overtakelsen, ligacupmøtet med Darren Fergusons Peterborough, resulterte i 2-0-seier og en etterlengtet opptur. Men da denne skulle følges opp mot Liverpool sist helg, bar det rakt tilbake til det som har vært normalen så langt i høst. Gjestene fra Merseyside vant 3-1, og mørket senket seg igjen over Stadium of Light.

– Jeg ser frem til kampen

Med den regjerende ligamesteren, Manchester United, som neste post på programmet, kunne man kanskje ha ventet seg at pessimismen for alvor hadde lagt sin klamme hånd over Wearside. Men slik er det ikke. I hvert fall påsto Kevin Ball på fredagens pressekonferanse at han gleder seg til lørdagens kamp. Og hvorfor ikke? Sunderland har ingenting å tape, men det har til gjengjeld gjestene fra Manchester. David Moyes og mannskapet hans trenger sårt en seier etter to stygge blemmer på rappen.

Faktisk har Ball gode minner fra et tidligere oppgjør mot United. Han var nemlig midlertidig Sunderland-manager også i 2006, da allerede nedrykksklare katter satte klørne i alt som var av United-angripere og holdt ut til et svært overraskende 0-0-resultat på et nærmest lamslått Old Trafford.

Manchester United v Sunderland
Selv Ruud van Nistelrooy måtte bite i gresset denne målløse vårdagen på Old Trafford i 2006.

– Spillemessig fremgang

Og nå er Kevin Ball altså på utkikk etter nok et godt resultat mot samme motstander som den gang for 7½ år siden.

– Jeg ønsker å se fremgang som vi kan bygge videre på.

– Vi må eliminere bort alle små feil for å skaffe oss en best mulig sjanse til å vinne, sa Ball, og ga uttrykk for tilfredshet med seieren over Peterborough, men også med spillet som ble vist sist helg mot Liverpool.

– Vi gjorde en bra forestilling mot dem, selv om vi naturlig nok skulle ha ønsket å gjøre det enda bedre. Vi fikk jo ikke det resultatet vi var ute etter, så derfor må vi sørge for å forbedre oss ytterligere for å lykkes denne helgen, sa Sunderland-sjefen, og la til at han er veldig fornøyd med måten spillerne hans har respondert på de tre baklengsmålene mot scouserne.

Powered by Labrador CMS