Kenny Morgans er død

Flere timer etter at redningsaksjonen i München i 1958 ble avsluttet, ble Kenny Morgans funnet i live. Nå er han død.

Publisert Sist oppdatert

Kenny Morgans ble lagt inn på sykehus grunnet sykdom på lørdag. I dag, søndag, kunngjorde Manchester United at waliseren har gått bort i en alder av 73.

Morgans, som debuterte for Manchester United i en alder av 18, var den yngste spilleren som ble skadd i forbindelse med München-tragedien i 1958. Faktisk ble søket etter overlevende avsluttet uten funn av Morgans, men to journalister gjenopptok søket og fant ham under et hjul mellom fire og fem timer etter at den offisielle redningsaksjonen ble avbrutt.

– To tyske reportere gikk tilbake til det brennende flyet og fant meg. Jeg var den siste som ble fraktet ut av flyet. Jeg ble lagt inn på sykehus, og våknet ikke opp før søndag morgen. Jeg hadde noen kutt og mange blåmerker. Jeg hadde også mistet massevis av blod.

– Jeg husker at jeg våknet opp og at jeg delte rom med Sir Bobby Charlton, Albert Scanlon og Ray Wood. Ingen av oss sa et pip da vi spiste frokost. Jeg tenkte at de andre guttene lå på et annet rom, men den ansvarlige på sykehuset fortalte meg at de som hadde dødd og de som var alvorlig skadd lå i etasjen over. Der lå Sir Matt Busby, Duncan Edwards og Jonny Berry, TIlstanden var kritisk. Det var helt uvirkelig, har Morgans sagt, ifølge Republic of Mancunia.

Til tross for at han ble hardt skadd, kunne Morgans fortsette spillerkarrieren. Morgans følte imidlertid at fotballen ikke var det samme uten kameratene sine. Dermed fant han heller aldri tilbake til sitt gamle jeg.

Morgans fikk totalt 23 kamper for Manchester United i perioden 1956-1961. Han spilte også for Swansea og Newport County før han la støvlene på hyllen i 1967.

Ken Morgans spillerprofil på united.no

Powered by Labrador CMS