– Coton gir seg

Sir Alex Ferguson bekrefter nå at hans keepertrener Tony Coton, forlater Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

To nylige kneoperasjoner har ikke gitt de resultatene den tidligere Birmingham-, Watford- og City-keeperen hadde ønsket seg. Signalene fra legene tyder på at kneet aldri mer vil fungere slik det før har gjort, noe som betyr at Coton ikke ville kunnet utføre jobben sin på en tilfredsstillende måte. Det er dette han og klubben nå tar konsekvensen av. 46-åringen vil motta lønn ut kontraktstiden, som utløper til sommeren.

Richard Hartis, keepertrener ved United-akademiet, vil med umiddelbar virkning overta jobben etter Tony Coton, foreløpig ut sesongen.

– Vil bli savnet

"Dette er trist," sier Sir Alex i en kommentar til at han nå mister en anerkjent og dyktig keepertrener.

"Tony har vært her i over ti år, så vi kommer til å savne ham. Han er en fantastisk personlighet, den type personlighet man skulle ønske alle unge keepere kunne fått jobbe med."

– Ti fantastiske år

Coton selv er takknemlig for at operasjonene han har gjennomgått har vært vellykkede i den forstand at han vil kunne fungere tilfredsstillende utenfor fotballen. Han har ingen problemer med å akseptere at han ikke lenger vil være en del av trenerteamet på Carrington, og er glad for alle minnene han kan ta med seg derfra:

"Dette er jo uheldig, men jeg har hatt ti fantastiske år i Manchester United. Jeg tar med meg minner og erfaringer de fleste mennesker bare kan drømme om," sier Coton, og avslutter med følgende:

"Jeg ønsker hver og én i Manchester United, og da spesielt førstelagsstaben, all mulig suksess for resten av sesongen."

Fotnote:

Tony Coton kom til United fra City for £500.000 i 1996. Etter seks måneder uten førstelagsfotball, men åtte opptredener for reservelaget, ble han overført til Sunderland for £600.000.

Bare ti førstelagskamper ut i Roker Park-karrieren pådro han seg et stygt benbrudd som satte sluttstrek for en videre spillerkarriere. Istedet returnerte han til Old Trafford som trener for Peter Schmeichel & co.

Powered by Labrador CMS