– Van Persie er et gullkjøp

For et par dager siden trodde ikke TV 2-eksperten på gull eller sølv til United. Nå har det endret seg.

Publisert Sist oppdatert

– For noen dager siden satte jeg opp topp-4. Da var det City, Chelsea, United og Arsenal.

– Nå er det United, City, Chelsea og Arsenal.

– Så mye tror jeg dette kjøpet har å si.

– Naivt å ikke tro på Sir Alex

Det sier TV 2-kommentator og ekspert, Kasper Wikestad, til united.no , like etter at det onsdag kveld ble kjent at United og Arsenal er enige om overgangen til fjorårets toppscorer i Premier League.

– Nå har United nummer én og to på toppscorerlista fra i fjor på samme lag. De har nummer én og to fra poenglista. Og så gode spillere som van Persie og Rooney er, de har en tendens til å finne hverandre ganske kjapt.

– Dette er rett og slett en fantastisk signering for United. Sir Alex har tidligere slått tilbake mot Arsenal og Chelsea. Han sa han skulle slå tilbake mot City også. Det vil være naivt å ikke tro ham på det. Det har han vist, sier Wikestad.

– Som Tippeligaen og Champions League

Han ser for seg van Persie som spydspiss med Rooney like bak seg i en slags 4-4-1-1-formasjon, selv om han – som alle andre – er spent på hvordan United vil fremstå denne sesongen.

Så er spørsmålet like mye. Hva med de andre? Hvor plasseres nå Shinji Kagawa? Og hva skjer med spisser som Danny Welbeck og Javier Hernandez?

– Det kan jo tenkes at Ferguson tenker at han har løst problemet med en kreativ midtbanespiller ved å bruke Kagawa som det i en mer sentral rolle.

– Samtidig må man jo sende noen tanker til Danny Welbeck på en kveld som denne. Likevel, han scoret ni mål for laget som kom på 2. plass og tok over 80 poeng i fjor. Å sammenlikne Welbeck med van Persie blir faktisk litt som å sammenlikne Tippeligaen og Champions League. Hvis du som United-supporter mener at United ikke trenger van Persie fordi de har Welbeck, så lar du følelsene styre mer enn fornuften, sier Wikestad.

– Hernandez hadde en god førstesesong, men er kanskje en mer Solskjær-type. Som kan komme inn og forandre på kamper.

– Hva tror du dette har å si for Champions League?

– Dette er selvsagt et kjøp som gjør United til utfordrere, men det var de også forrige sesong. Det er imidlertid små marginer. Se på Chelsea. De holdt på å ryke ut, bare for å vinne hele turneringen til slutt. Så United er blant verdens beste lag, selv om de ble slått ut tidlig. Men ja, nå er de definitivt utfordrere, selv om jeg fortsatt rangerer de to spanske lagene foran, sier han.

Powered by Labrador CMS