– Må kjøpe et par klassespillere

TV2s kommentator Kasper Wikestad mener at United må forsterke laget ytterligere og tror Robin van Persie ville vært et perfekt kjøp.

Publisert Sist oppdatert

Wikestad fulgte United tett i forrige sesong og har kommentert to av oppkjøringskampene i sommer. Han er også programleder for TV2s Silly Season-program, og han mener United fortsatt har en jobb å gjøre i overgangsvinduet hvis ligapokalen skal ende opp på Old Trafford i mai.

– De må kjøpe et par spillere fra aller øverste hylle for å vinne Premier League neste sesong, sier Wikestad til united.no.

– Jeg mener at United trenger Robin van Persie mest. Wayne Rooney som hengende spiss bak Van Persie ville vært perfekt i formasjonen United bruker og det hadde passet spillerne bra, sier Wikestad til united.no.

– De bør også kjøpe en ny venstreback, siden Patrice Evra viser tegn til at alderen begynner å hente ham inn og at det tøffe kampprogrammet kostet mye krefter forrige sesong. United kan også trenge en ny sentral midtbanespiller. Paul Scholes gjorde et fantastisk comeback i vår, men han er 37 år gammel og United kan ha godt av å få inn en ny kreativ kraft.

– Han har virket veldig spennende i treningskampene så langt. Han er fotrapp og har den kreativiteten United trenger. Det er ikke overraskende at han er en klassespiller, det beviste han med å score 13 mål i Bundesligaen i fjor.

– Det eneste negative er at han av og til holder på ballen litt for lenge og stopper noen av overgangsmulighetene som United er gode til å utnytte. Det blir også spennende å se om han er en lagspiller, men han virker veldig lovende til nå, sier TV2-kommentatoren.

– Ingen krise

Men selv med Kagawas kreativitet og to etablerte spisser som Dimitar Berbatov og Javier Hernandez i troppen, har Sir Alex Fergusons menn bare scoret tre mål på tre kamper i sesongoppkjøringen. Wikestad tror likevel ikke det er grunn til å være bekymret.

– Det blir gjort mye bytter, mange unge spillere er med og det er mye annet enn det sportslige som står i fokus. Det viktigste er at de har kommet til mange sjanser. Javier Hernandez har bommet mye og de har manglet gode spillere som Wayne Rooney og Danny Welbeck. Scoringene kommer mot Everton i sesongstarten, sier.

Flere har stilt spørsmål til om United-spillerne vil være rekke å finne kampformen til sesongstarten på grunn av all reisingen i sommer. Wikestad har også tenkt tanken, og mener sommerprogrammet ikke har vært ideelt.

– Når de spiller kamper på tre kontinenter i løpet av en måned, kan man lure på om det er markedsavdelingen som har bestemt det og ikke den sportslige. Etter forrige sesong begynte jo også Sir Alex Ferguson å blø neseblod av all reisingen, så han må ha merket det også.

– Men på en annen side kan det også være godt for spillerne å komme seg litt vekk og oppleve nye kulturer. Det kan være bra for både de etablerte og de yngre spillerne å få satt millionærlivene sine i perspektiv. For eksempel var Ben Amos var med på et UNICEF-arrangement i Sør-Afrika og fikk se hvordan barna levde, sier han.

Imponert av Brady og Lingard

Oppkjøringskampene har også gitt flere av reservelagsspillerne mulighet til å vise seg frem på førstelaget. For Wikestad er det to av de yngre spillerne som har skilt seg ut – Jesse Lingard og Robert Brady.

– Lingard har vært veldig god. Han er ganske liten og har et stykke igjen før han er klar for Premier League, men det blir spennende å følge med på han.

– Robbie Brady har også imponert, selv om han var dårlig mot Shanghai. Han har kvaliteter til å bli en god Premier League-spiller, men må jobbe med det defensive. Under utlånet i Hull spilte han høyere i banen, så han må bli vant til å spille på backen, sier Wikestad.

Han tror at erfaringene de har skaffet seg fra sommerturnéen vil hjelpe utviklingen deres:

– De vil lære mye av å være med på turen og på treningsfeltet med de mer etablerte spillerne. Det vil være kjempemotiverende for dem å oppleve stemningen på tribunene og å være med på turnélivet.

Powered by Labrador CMS