– United vinner ligaen!

QPR-supporter Kåre Svang tror United avslutter sesongen med ligatrofé nr. 21.

Publisert Sist oppdatert

Derimot kan ikke den samme Svang love rødtrøyene noen opptur når laget hans, nyopprykkede Queens Park Rangers, kommer på besøk til Old Trafford søndag ettermiddag. Tvert imot varter han opp med en spådom som kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på hver en rød. Men mer om det etter hvert som intervjuet skrider frem.

Først og fremst vil vi ønske dere velkommen tilbake til det gode selskap! Hvordan står det til med stemningen og optimismen etter tre ligarunder?

– Takk, humøret er alltid bra når man spiller i Premier League, og selv om trepoengeren mot Sunderland hang i tynn tråd så var det deilig å komme i mål der. Laget har bak seg en god kamp mot Hull og en fryktelig match på WHL, så det svinger. Ligacupen snakker vel ingen av oss noe videre om – men til tross for det så gleder jeg meg til hver kamp fremover.

Som du sier gikk det skeis i de to første, med 0-1 på hjemmebane mot Hull og deretter knusende 0-4 mot Tottenham på White Hart Lane. Men så ble altså Sunderland sendt poengløse hjem til nordøst. Tror du denne seieren kan ha vært det laget trengte for å kunne legge nybegynnernervene igjen i garderoben?

– Det er vel utvilsomt at det å få en trepoenger så tidlig som mulig i sesongen roer nervene noe. Så ja, seieren mot Sunderland var viktig både for å få bort nullen på poeng- og målscorerskalaen. Jeg tror nok våre gutter ikke har nybegynnernerver, men jeg håper de er forberedt på å kjempe mange harde kamper på den nedre delen av tabellen sesongen igjennom. Innatsen var helt fraværende i førsteomgangen mot Spurs – den må ha blitt liggende igjen i garderoben i stedet for nervene. Det kommer til å bli like galt på søndag om de ikke skjerper seg fra første spark.

Queens Park Rangers v Hull City - Premier League

Og på søndag er det altså Manchester United som står for tur på Old Trafford. Det er et United-mannskap som står uten seier så langt og i øyeblikket ligger to plasser bak QPR på Premier League-tabellen. Det er også et United som det siste året – senest mot Swansea i ligaåpningen på eget gress, har opplevd å bli tatt på sengen av den ene underdog’en etter den andre. Betyr det at QPR kan dra til Manchester med godt håp om å få noe annet enn smultringer med seg hjem til London?

– Håpet om poeng vil alltid være der – uansett. Hvor realistisk det er at klubben skal ta sin andre seier i historien på Old Trafford førstkommende søndag vet jeg ikke, men jeg kunne vel tenkt meg et bedre tidspunkt å møte United på enn nettopp nå. Spørsmålet er vel også om LvG finner ut hvilke spillere som skal starte for United og hvor mange av stjernene som må benkes – og gjerne går sur av den grunn… På papiret bør det bli kattens lek med musa, men på en annen side så har det vel skjedd større undere i verden enn om QPR skulle klare å slå United på søndag. Håp og tro er viktig i fotball.

Hvordan ser du for deg kampbildet på søndag?

– Ser for meg et United lag som virkelig skal vise 73.000 hjemmefans at de går for Premier League-tittel i år og at de er ferdige med den dårlige starten. De starter med stormløp mot Robert Green i QPR målet, men fantomredninger og stolpeverk redder oss. Ballinnehavet blir sånn cirka 70-30 til United, men målet kommer aldri. I stedet hiver Redknapp innpå Bobby Zamora i det 85 minutt, og 4,52 senere – altså 89,52, header han inn det som blir QPR sitt seiersmål… For en herlig søndag.. Enig??

Queens Park Rangers v Sunderland - Premier League
Kåre Svangens skumle spådom: – Bobby Zamora scorer etter 89.52 sekunder. Vel, da er vi advart.

Det virker som om vi har to vidt forskjellige oppfatninger av en herlig søndag, Kåre! Men få høre – er det noe eller noen du frykter spesielt ved søndagens motstander, og vise versa – er det noe eller noen United bør være ekstra vaktsomme overfor?

– He he, etter at dere har kjøpt spillere for sånn ca 1,5 milliard så bør det vel være noen balltalenter å se opp for?? Jeg er jo spent på hva Falcao kan levere – men den jeg frykter mest er Di María. Han er veldig god – der har United etter min mening gjort det beste kjøpet. Men la oss bare slippe Ashley Young utpå Old Trafford … Sorry altså, men er sikker på dere har noe bedre enn han å by på. Selv håper jeg jo at både Leroy Fer og Charlie Austin vil vise seg frem – og forhåpentligvis komme til avslutninger. Ellers er jeg spent på hvilken mottakelse dere gir Rio Ferdinand? Måtte han spille sin beste match på Old Trafford noensinne.

Queens Park Rangers v Sunderland - Premier League
Godt trekk å hente Rio til Loftus Road, mener Kåre Svangen.

Apropos Ferdinand; hvordan ser du på det faktum at Harry Redknapp hentet en aldrende Rio til Loftus Road? Skepsis i forhold til spillerens alder, eller trumfes hans nær 36 år av en rutine bare de færreste andre kan vise til?

– Midtforsvaret vårt har vært dårlig gjennom flere år så noe måtte gjøres. En skadefri Rio vil definitivt heve kvaliteten, men jeg frykter skadene til en gammel skrott. Håper og tror at han skal være den tilveksten og forsterkningen som trengs både på banen og i garderoben. Erfaringen hans og kjennskapet til Harry Redknapp gjennom mange år gjør meg trygg på at dette var en god signering. De første kampene har vært sånn midt på treeet, men alle kjenner jo potensialet hans.

Hvor fornøyd er du ellers med det Redknapp foretok seg på spillerfronten i sommer?

– Veldig fornøyd. Det var gjennomtenkte og gode signeringer, fin alderssammensetning og ikke alt for høye summer. Det var synd Loic Remy ville bort, og dessverre så tett inn i Deadline Day. Hullet etter han ble aldri lukket. Klubben lot seg heldigvis ikke presse på skyhøye lønnskrav fra benkeslitere, og lot i stedet være med å signere en ny spiss. Kanskje dumt, det vil vise seg med tiden. Liker klubbens lønnspolititikk, og etter min mening ble det et vel gjennomført og edruelig overgangsvindu for vårt vedkommende. Men vi kunne sikkert ha trengt en Danny Welbeck ….

Helt til slutt trenger vi et par tips fra deg:

a)      Søndagens resultat? – 0-1

b)      Topp 4 ved sesongslutt? – Manchester United, Chelsea, Manchester City og Liverpool

c)      Hvem rykker ned? – Burnley, Sunderland og Crystal Palace

d)      United og QPR blir henholdsvis nummer … og …? – United vinner Premier League (jeg tippet det før seriestart) og QPR blir nummer 15.

Her kan du sjekke ut QPR-supporternes hjemmeside

Powered by Labrador CMS