– Ingen kjempebombe om vi slår United

United.no har tatt en prat med QPR-fansen før helgas kamp.

Publisert Sist oppdatert

Queens Park Rangers åpnet sesongen med et grusomt 0-4-tap hjemme mot Bolton.

Everton ble slått 1-0 borte i neste kamp, men så ble det nye tap mot Rochdale (ligacupen) og Wigan.

– Det sier litt om hvilket lag vi hadde da, sier Kåre Svang, leder for QPRs skandinaviske supporterklubb.

Men det var en grunn.

Eierne forsøkte å selge seg ut, men alt tok tid og salget skjedde først i slutte av august. De nye eierne hadde derfor bare én uke på seg å forsterke laget.

De klarte det likevel.

Luke Young, Armand Traore, Anton Ferdinand, Shaun Wright-Phillips og Joey Barton dro alle til Loftus Road.

Og etterpå har det gått bedre.

QPR ligger på 13. plass på tabellen før kampen mot United, og har kun tapt én hjemmekamp etter at forsterkningene kom. Tapet kom mot Manchester City (2-3).

(Saken fortsetter under bildet)

Ønsker fire poeng

. Men nå har vi to hjemmekamper på rad. Først møter vi United. Så møter vi Sunderland. Vi må ha poengene i de to kampene. Realistisk sett håper jeg på mellom to og fire poeng, sier Svang.

– Samtidig erkjenner jeg at United er United. Det blir sabla vanskelig å ta poeng.

– Men vi kan slå dere i to av ti kamper. Så får vi håpe at én av de to kampene er søndagens kamp.

QPR har tidligere i sesongen slått Chelsea på Loftus Road.

– Det er ingen kjempebombe om vi vinner 1-0, men dere har en bedre spillerstall enn det vi har. Dere er jevnere besatt, og dere har goalgetterne. Med litt flaks tar vi imidlertid poeng og slår vi så Sunderland så vil fire poeng på de to kampene være det jeg ønsker meg.

– Burde hatt poeng mot City

Svang er godt fornøyd med sesongen til nå, og han er spent på hva som skal skje i januar. Det er allerede varslet tre forsterkninger da.

Minst.

Og Svang mener at laget allerede har vist at de konkurrerer godt i Premier League med det laget de nå stiller med.

– Med unntak av de to tidlig kampene mot Bolton og Wigan har vi vært fullt på høyde med motstanderne.

– Vi hadde utur som kun fikk uavgjort hjemme mot Newcastle. Jeg tror ingen ville reagert om vi hadde vunnet den kampen 4-0. Da vi tapte mot City burde vi også hatt 2-2 eller 3-3 og da vi røk 1-2 borte for Norwich burde vi, selvsagt subjektivt sett, hatt poeng.

(Saken fortsetter under bildet)

Helguson imponerer

Tidligere Newcastle-spiller Joey Barton er blitt en nøkkelspiller i laget. Samtidig har Armand Traore (fra Arsenal) og Luke Young (fra Aston Villa) gjort en god jobb på backene.

Helt på topp har det overraskende nok vært tidligere Lillestrøm-spiss Heidar Helguson som har tatt ansvar.Han har spilt de sju siste kampene, og notert seg for seks scoringer.

– Han var en grei Championship-spiller i fjor, men heller ikke noe mer. Så startet han denne sesongen på benken, men etter at han kom inn på laget har han vært virkelig god. Jeg håper han er klar mot United.

– Traore og Young har gjerne slått innleggene mot Helguson. Ellers har pasningene inn i boksen gjerne kommet fra Shaun Wright-Phillips.

– Barton har imidlertid vært nødvendig. Han er helt uunnværlig for oss med sin innsats og engasjement.

– Vi sliter derimot på stopperplassen. Anton Ferdinand er god på hodet, er sterk og plasseringssikker, men han sliter med hurtigheten. Det gjør også makkeren hans.

– Så hvordan ender dette?

– Jeg går for 1-1.

Passerte 500 medlemmer

QPRs skandinaviske supporterklubb har for øvrig nå 520 medlemmer – noe som er ny rekord.

– Vi er utrolig stolte av det. Det har ligget mellom 200 og 300 betalende medlemmer, så å passere 500 nå i november er helt fantastisk.

– Vi hadde en supportertur over til WBA-kampen, og da var over 50 personer med. Vi har også noen samlinger i Oslo, stiller i supporterklubb-turneringen, har nettside med forum og gir ut blad fire ganger i året, sier Svang.

Sjekk gjerne ut nettsiden qpr.no her.

Powered by Labrador CMS