teamr

Skade og to baklengs for United

Publisert Sist oppdatert

United hadde skalpene til Leeds, Lyon og Arsenal denne sommeren.

I natt skulle Real Madrid inn i det samme beltet, men slik gikk det ikke.

I stedet fikk United en påminnelse om at det finnes andre gode lag der ute, i tillegg til at Erik ten Hag også måtte tåle en tidlig skade på unge Kobbie Mainoo.

Spennende lag

United-manageren sendte utpå et svært spennende lag mot Real Madrid. Marcus Rashford og Casemiro var inne fra start blant de beste igjen, men unge Kobbie Mainoo beholdt plassen sin. Ut forsvant Antony og Jadon Sancho, noe som betød at Bruno Fernandes ble sendt ut på høyrekanten.

André Onana spilte sin første kamp.

onaan432

Skadet med en gang

Det tok imidlertid bare drøye minuttet før Ten Hags plan var revet i stykker.

Casemiro taklet Rodrygo, og Real Madrid-spilleren falt spektakulært over Kobbie Mainoo som ble liggende nede i flere minutter. Til slutt måtte han hjelpes av banen og byttes ut. Svært surt for en spiller som nå hadde fått sjansen til å vise seg frem mot spillere som Jude Bellingham og Luka Modric.

Det har foreløpig ikke kommet meldinger om hvor alvorlig smellen eventuelt er, men slik så det ut da Mainoo forlot stadion i Houston.

Og baklengs før de rakk å bytte

Alt dette skjedde så kjapt at United ikke rakk å bytte innpå en ny spiller før Real Madrid tok ledelsen.

En ball i bakrom, et mistenkt offsideløp av Jude Bellingham og en fin lobbet avslutning forbi Onana. Det er heller ikke VAR i treningskamper, slik at målet ble stående, og det var uansett ingen fra United som fulgte Bellinghams løp.

Ikke effektive nå heller

United hadde sine sjanser til å utlikne.

Først skaffet Alejandro Garnacho seg rom i god posisjon foran mål etter en herlig Marcus Rashford-gjennombruddspasning, men argentinerens skudd blåste over tverrligger.

alg

Luke Shaw fant så Mason Mount inne i feltet, men fra fem-seks meter så klarte han kun å sette avslutningen rett på keeper.

På den tredje store sjansen før pause så var det en herlig kombinasjon som involverte Wan-Bissaka, Mount, Fernandes og Eriksen som sendte Marcus Rashford gjennom litt skrått, men hans avslutning gikk tversover forbi målet.

Real Madrid litt bedre

Sannheten er likevel at hvis et lag fortjente å lede ved pause så var det Real Madrid.

United slet i presspillet, og pasningssikkerheten og gjennombruddskraften til spanjolene skapte gjentatte problemer, med spillere som nevnte Bellingham, Vinicus Jr., Fran Garcia og Rodrygo som sentrale.

United var også for upresise i eget pasningsspill, og klarte for sjelden virkelig å utfordre i bakrom. Det var det heller Real Madrid som klarte, fordi de kom seg forbi United-presset.

United ble altså løpt gjennom på baklengsmålet, og de bommet ytterligere en gang også på offsidefella senere i 1. omgang. André Onana måtte også vise seg frem da Vinicius Jr. skjøt fra skrått hold etter et lite raid.

To mann fikk 90 minutter

Erik ten Hag lot startelleveren få 63 minutter på banen, mens Onana og Bruno Fernandes fikk hele kampen.

Det ble imidlertid mer av det samme for Uniteds del etter pause.

Alejandro Garncho spilte fri Bruno Fernandes like etter pause, men i stedet for å avslutte fra ok posisjon forsøkte han å finne Rashford uten hell.

brfer

Garnacho hadde også et ok skudd som keeper måtte slå til corner, Casemiro fant nesten Mount like foran mål, Antony forsøkte seg to ganger mot bortre kryss uten å lykkes og da Donny van de Beek og Scott McTominay kom seg til gode posisjoner så ble det enten blokkert eller reddet. Det var altså mest nesten eller sagt på en annen måte: For dårlige store sjanser.

2-0 i siste minutt

United dominerte også banespillet mot tampen av kampen, men i stedet for utlikning ble det et spektakulært brassespark som avgjorde kampen ett minutt før slutt, da Joselu brassesparket inn et innlegg fra høyre.

Det skal imidlertid sies at målet kom på spanjolenes fjerde store sjanse etter pause. Det ble en gjennomgangsmelodi i kampen at begge lag hadde sine sjanser, men Real Madrids sjanser var ofte større fordi de hadde skapt større ubalanse i United i forkant.

Dermed ble det førstelagets første tap i sommer. USA-touren fortsetter med treningsleir i San Diego i ytterligere noen dager før USA-turneen avsluttes med kamp mot Borussia Dortmund i Las Vegas natt til mandag skandinavisk tid.

MER OM KAMPEN:

KOMMENTAR: – Ikke bra, men en myte at det alltid går dårlig

SPILLERBØRS: – Dette var mer den Garnacho vi er blitt glad i

TEN HAGS DOM: – Det er derfor vi ønsker en spiss

MAINOO SKADET:  – Ville se om ha kunne gjenta Arsenal-kampen

Powered by Labrador CMS