Overbevisende forestilling

REFERAT: Louis van Gaal sendte utpå et mannskap som aldri var i nærheten av poengtap.

Publisert Sist oppdatert

Endelig kom seieren som Van Gaal har ventet på. Med et offensivt stjernegalleri startelleveren, var det aldri noen tvil om hvem som skulle ta alle tre poengene på Old Trafford.

Nysigneringene Ángel Di María og Ander Herrera, kaptein Wayne Rooney og Juan Mata sørget for at Manchester United tok en komfortabel seier hjemme mot QPR.

Suksessfulle endringer

Louis van Gaal sendte utpå et helt nykomponert lag på Old Trafford søndag ettermiddag. Bak dannet Rafael, Evans, Blackett og Rojo en bakre firer foran David de Gea, mens midtbanediamanten inkluderte Daley Blind, Ander Herrera, Ángel Di María og Juan Mata – en kvartett som er noe av det sterkere United har stilt med på midtbanen på lang tid. Det var ingen Radamel Falcao på topp fra start, men United kunne likevel stille med en brukbar duo i Wayne Rooney og Robin van Persie.

United dominerte voldsomt fra start, uten å skape de store sjansene. Aggressiviteten i gjenvinningsfasen var imidlertid av et helt annet kaliber enn tidligere, og kvaliteten, tempoet og presisjonen i pasningsspillet var også et topplag verdig. På backene stormet Marcos Rojo og Rafael i angrep fra første spark på ballen. Daley Blind fordelte pasninger på midtbanen, Ander Herrera løp og taklet, mens kreative Juan Mata og Ángel Di María åpnet rom og skapte uro for det defensive QPR-laget.

Robin van Persie løp i veien for Ander Herrera etter et flott innlegg fra Marcos Rojo, men seks minutter senere kunne United juble for nettsus. Ángel Di María slo et farlig, innoverskrudd korridorfrispark mot bakre stolpe. Ingen av de 21 øvrige spillerne på banen var borti ballen, som fant veien til nettmaskene ved Robert Greens bortre stolpe.

Manchester United v Queens Park Rangers - Premier League
STJERNESPEKKET: Robin van Persie kom ikke på scoringslisten, men det var ikke nødvendig når Ángel Di María og co herjet.

David de Gea var nære å rote det til da han blandet seg inn i en duell mellom Marcos Rojo og Matt Phillips, men Jonny Evans sørget for at den spanske målvakten slapp unna med skrekken. I stedet kunne nok en sommersignering juble for scoring i den andre enden. Ángel Di María var drivkraften i United-angrepet. Argentineren la meter etter meter bak seg med ballen i beina, slapp ballen videre til Wayne Rooney, som trengte to forsøk på å gi ballen til Ander Herrera på sekstenmeteren. Den baskiske midtbanespilleren nølte ikke med å fyre av, og ballen smalt bort i de samme nettmaskene som Ángel Di María hadde truffet tolv minutter tidligere.

I den første omgangens siste ordinære spilleminutt var det Wayne Rooneys tur til å komme på scoringslisten. Etter  fine kombinasjoner mellom de spanske gutta på midtbanen, Juan Mata og Ander Herrera, havnet ballen hos Uniteds kaptein. Den engelske spissen brukte ett touch, før han klinket ballen i det nærmeste hjørnet.

Aldri noen tvil

Kampen var avgjort, men Manchester United var på ingen måte ferdige. Det var riktignok QPR som kom til den første sjansen i andre omgang, men De Gea var med på notene. Verken Juan Mata eller Wayne Rooney klarte – utrolig nok – å øke ledelsen til 3-0 åtte minutter ut i den andre omgangen. Fem minutter senere fikk den spanske playmakeren imidlertid en ny mulighet, og da var den tidligere Chelsea-spilleren sikker. Di María slo et hardt innlegg, som vel egentlig var et skudd, langs bakken til Mata. Mutters alene i feltet tok han med seg ballen med ett touch, før han banket den opp i nettaket.

I det 67. spilleminutt var det endelig klart for Radamel Falcao, til øredøvende jubel fra Old Trafford-publikumet. Juan Mata har fått tøff konkurranse om plassen etter colombianerens ankomst, men leverte en god søknad om mer spilletid fremover. Samtidig ble Rafael, som leverte en meget god kamp, erstattet av Antonio Valencia.

Manchester United v Queens Park Rangers - Premier League
ØYEBLIKKET: Radamel Falcao kommer inn til sin Manchester United-debut.

Det roet seg imidlertid bektraktelig etter byttet. Manchester United giret ned flere hakk, og det virket som om begge lag ventet på at dommeren skulle blåse av kampen. Seks minutter før slutt fikk likevel Falcao muligheten sin. Daley Blind forsøkte seg fra distanse, og Robert Green ga en farlig retur ut i feltet. Falcao kom stormende, men Green rettet opp feilen med en fin benparade. Like før slutt kunne Van Persie økt til 5-0, men nederlenderen forsøkte å finne Falcao isteden for å avslutte selv. Januzaj skjøt, men Green stoppet forsøket.

Dermed endte det 4-0 på Old Trafford. Manchester United leverte en meget overbevisende forestilling, og tok sesongens første trepoenger. United var beste fra første til siste spilleminutt – vi gleder oss til fortsettelsen.

Powered by Labrador CMS