BEINBRUDD: Her måtte Shaw hjelpes av banen under kampen mellom United og PSV Eindhoven for snart to år siden.
BEINBRUDD: Her måtte Shaw hjelpes av banen under kampen mellom United og PSV Eindhoven for snart to år siden.

Grusom Champions League-retur

REFERAT: Uniteds gruppespillstart endte med både tap og stygg skade.

Publisert Sist oppdatert

PSV EINDHOVEN – MAN. UNITED 2-1:

Det skulle vært en gledens dag. United returnerte til Champions League etter et års pause, og skulle få med seg en bra start på gruppespillet i Nederland.

I stedet endte det egentlig på verst tenkelig vis.

Louis van Gaal og hans utvalgte tapte 2-1 mot et svakere lag.

Og mistet trolig også Luke Shaw for store deler av sesongen.

To nye

Louis van Gaal gjorde to endringer på laget fra det som fortjent slo Liverpool i helga – tre hvis man legger til at en spiller ble flyttet til en ny plass i laget.

Anthony Martials gode innhopp mot Liverpool ble belønnet med en plass fra start på topp i stedet for Marouane Fellaini, som forsvant ut av laget fordi han følte seg uvel før kamp.

I tillegg forsvant Michael Carrick ut. Carrick slet jo med skade for England forrige uke, så han ble muligens hvilt med tanke på at United skal gjennom to kamper i uka fremover.

Ander Herrera ble flyttet fra 10er-rollen til Carricks sentrale midtbanerolle, Ashley Young kom inn på laget etter sitt gode innhopp mot Liverpool og fikk en kantrolle. Dermed ble Juan Mata flyttet inn sentralt til 10er-rollen mange har lurt på om han kunne få i United.

United: De Gea; Darmian, Smalling (k), Blind, Shaw; Schweinsteiger, Herrera; Young, Mata, Memphis; Martial.
Benk:  Romero, McNair, Rojo, Carrick, Schneiderlin, Valencia, Fellaini.

Stygg skade

United tok kontrollen over kampen fra avspark av, selv om en løs Anthony Martial-avslutning på et Memphis-innlegg var den eneste farligheten i oppgjøret de første 14 minuttene.

Så skjedde det som kommer til å stjele de fleste overskrifter.

For selv om tirsdagskvelden i Eindhoven handlet om en fotballkamp, så var det en knallhard takling mot Luke Shaw som fikk alle United-fans til å sette kaffen (og andre ting) i vrangstrupen.

Shaw fosset gjennom PSVs backfirer, men inne i 16-meteren ble han taklet voldsomt hardt av PSVs meksikaner, Hector Moreno. PSV-spilleren var på ball, men han tok også Shaws bein i en saks.

Moreno slapp unna.

Det gjorde ikke Shaw.

Kampen ble stoppet i nesten 10 minutter mens leger og båremannskap forsøkte å få på plass beinet. Shaw måtte ha oksygentilførsel mens han lå nede, og ansiktsuttrykkene fortalte det meste om skaden.

Moreno likte ikke det han så.

Det gjorde heller ikke Louis van Gaal da han tok en kjapp prat med båremannskapene som bar Shaw ut av banen og inn i garderoben for behandling.

Rojo-debut

Blind spilte Memphis Depay fint gjennom, Memphis fintet elegant bort to forsvarere og skjøt sikkert i mål fra litt skrått hold.

United burde i samme periode økt ledelsen.

Memphis hadde sjansen til å bli tomålsccorer like etter, Martial headet utenfra fra ok posisjon og så gikk Chris Smalling på et herlig løp. Han vant ballen høyt, satte fart, driblet og plutselig var han alene med keeper. Da gikk Smalling for kraft, men forsøket traff dessverre keeper.

I stedet for 2-0 til United ble det så 1-1.

PSV, som ikke hadde fått til noe annet enn et par forsøk som endte med offside, fikk en corner. Den satt på hodet til Moreno, mannen som ødela Shaw. Han vant duellen med Darmian, og headet via Daley Blind og inn i mål.

Ny nedtur

Etter at 1. omgangen ble preget av Shaws skade, håpet man kanskje at et godt United-resultat skulle prege 2. omgangen.

Dessverre skjedde det ikke.

PSV scoret på sin eneste sjanse i omgangen, etter 57 minutter, da Narsingh headet inn fra kort hold etter et godt innlegg fra venstre. Narsingh kom seg inn mellom Rojo og Blind, som verken klarte å klarere eller ta ut PSV-spilleren.

Sjansesløseri

United angrep både før og etter scoringen, men utrolig nok uten tellende resultat.

De burde altså ledet greit før pause, men klarte ikke å få uttelling. Etter hvilen var det heller ingen tvil om at United er et mye bedre fotball-lag enn PSV, men det ville seg ikke foran mål.

Van Gaal brukte sitt klassiske trumfkort etter 75 minutter, da Marouane Fellaini kom inn for Ander Herrera, men uten at det hjalp. Antonio Valencia kom også innpå noen minutter før slutt, men uten at sluttspurten kom.

Dermed endte comebacket i gruppespillet i Champions League med et skuffende 2-1-tap.

Oppsummert:

En stygg skade på Luke Shaw og tap mot et dårligere lag. Verre kunne det vel egentlig ikke bli.

Defensivt så tapte nok United noe på at Marcos Rojo måtte inn for Luke Shaw – all den tid Daley Blind samtidig ble dyttet ut på venstrebacken. På midtbanen leverte Bastian Schweinsteiger igjen en god kamp, mens det lengst framme manglet litt på kvalitet over hele linja. United kom til noen store sjanser, og veldig mange nestensjanser. Dessverre så er sannheten at ofte ble nestensjansene til ingenting på grunn av for dårlig kvalitet i innlegg- og avslutnings-øyeblikk.

Så kan man også argumentere med at United faktisk var klart best, og at hvis det fortsetter så vil man likevel kunne komme gjennom gruppespillet.

Det er likevel vanskelig å tenke på etter en kveld som denne.

 

Powered by Labrador CMS