Slitent United skuffet, men avanserte til semifinalen

KAMPREFERAT: United til semifinalen i Europa League uten å imponere.

Publisert Sist oppdatert

Det var ingen stor fotballkamp i Köln, og United så etter hvert svært slitne ut – og ballen gikk stort sett i stolpen, eller så havnet den i mål og ble (korrekt) annullert.

Vi måtte ut i ekstraomganger, og der kom til slutt avgjørelsen. Anthony Martial skaffet straffespark, og Bruno Fernandes sendte straffesparket i mål bak en imponerende Karl-Johan Johnsson i FC København-buret.

FC København nærmest i starten

Det var en rolig åpning på kampen, der noen ganske ufarlige dødballer var beholdningen, i tillegg til en situasjon hvor topptrioen Greenwood/Rashford/Martial nesten klarte å spille seg gjennom det danske forsvaret.

FC København skapte lite i starten, men fikk kampens første egentlige sjanse, i en situasjon hvor Daramy nesten fikk muligheten fra kort hold, men Eric Bailly og Sergio Romero stod i veien.

Kort tid etterpå fikk FC København en dobbeltsjanse etter at Fred forærte danskene ballen i farlig posisjon, men United forsvarte seg med mange mann, og klarte å forhindre at Solbakkens lag tok ledelsen.

Rett etter at 20 minutter var spilt så det ut til at United skulle få muligheten fra straffemerket etter en hands, men etter en VAR-sjekk ble det konkludert med at Maguire hadde vært i offside rett før.

Det ble kanskje ikke noen scoringsmulighet, men United var i ferd med å gradvis ta over igjen etter noen fryktelige minutter.

Greenwood satte ballen i mål – men VAR annullerte scoringen

Guillermo Varela har som kjent en bakgrunn i Manchester United, og i det 37. minutt var han farlig frempå med et bra innlegg til Daramy, men United forsvarte seg godt i egen boks i den situasjonen, og det hele ble avverget.

Særlig mer skapte ikke FCK i den andre halvdelen av førsteomgangen, for da var det United som skapte de nesten-sjansene som danskene tidligere hadde skapt.

United klarte også å sette ballen i mål, uten at det ga ledelse av den grunn. Mason Greenwood ble spilt gjennom i bakrom, og var kald alene med keeper, men dessverre var han i offsideposisjon da ballen ble spilt, og dermed grep VAR korrekt inn og hindret 1-0-ledelse.

Ingen stor omgang av United, og målløst til pause, men heldigvis hadde det i alle fall vært bedring.

SATTE BALLEN I MÅL: Men VAR annullerte korrekt for offside.

United-dominans og stolpeskudd

United hadde initiativet i starten av andreomgang, men igjen ble det nesten-sjanser heller enn virkelig store muligheter.

Marcus Rashford danset rundt med FCK-forsvaret inne i boksen, men på grunn av forsvarets press ble den påfølgende Pogba-skuddmuligheten av det skuffende slaget.

Den første virkelig store muligheten i andreomgang kom i det 57. minutt da Mason Greenwood sendte ballen i stolpen fra en presset situasjon. Marcus Rashford satte returen i mål, men ble umiddelbart avvinket av linjemann – det var nemlig offside igjen.

I perioden som fulgte dette kom det flere svært farlige FC København-kontringer, mens Bruno Fernandes også hadde et stolpeskudd for United. Fernandes og Pogba hadde også flere skuddmuligheter som skapte trøbbel for keeper Karl-Johan Johnsson, men ballen ville ikke inn – for noen av lagene.

SKJØT I STOLPEN: Bruno Fernandes.

Slitent United

I det 70. minutt gjorde Ole Gunnar Solskjær to bytter. Nemanja Matic erstattet Fred, mens Victor Lindelöf kom inn for Eric Bailly siden begge Uniteds stoppere hadde pådratt seg gule kort.

United var helt tydelig slitne mot slutten, og det skjedde lenge veldig lite i Köln – med enkelte unntak, som for eksempel et flott skuddforsøk fra Anthony Martial som Karl-Johan Johnsson måtte kaste seg så lang han var for å redde, men det var egentlig aldri noen tvil etter hvert om at det ville ende med ekstraomganger.

Der kom Juan Mata inn for Mason Greenwood i håp om å snu det i Uniteds favør.

United straffet FC København

United startet den første ekstraomgangen klart best, og Anthony Martial fikk to gode sjanser helt med en gang, godt hjulpet av innbytter Juan Mata.

Rett etter den andre sjansen ble Martial lagt i bakken, og den franske dommeren pekte på straffemerket.

Bruno Fernandes var som vanlig sikker fra straffemerket, og dermed gikk United endelig opp i ledelsen.

UNITED-FEIRING: Bruno Fernandes sendte United i ledelsen.

Noen minutter senere kunne United doblet United etter et herlig Anthony Martial-dribleraid som skapte en stor sjanse for Mata, men det ble med muligheten. United fortsatte å skape brukbare muligheter, etter å ha fått litt energi av målet.

En av de største sjansene kom på overtid av første ekstraomgang, da Victor Lindelöf skjøt i stolpen (vår gamle fiende fra tidligere i kampen) etter et hjørnespark.

I andre ekstraomgang skapte ikke United så mye, mens FC København skapte noen nesten-sjanser helt på slutten, men det ebbet ut i ingenting, og United avanserte til semifinalen.

Der venter Sevilla eller Wolverhampton Wanderers.

Manchester United: Sergio Romero – Aaron Wan-Bissaka, Eric Bailly, Harry Maguire (C), Brandon Williams – Fred, Paul Pogba – Mason Greenwood, Bruno Fernandes, Marcus Rashford – Anthony Martial.
Innbyttere: David de Gea, Victor Lindelöf, Teden Mengi, Timothy Fosu-Mensah,  Nemanja Matic, Scott McTominay, Andreas Pereira, Juan Mata, Jesse Lingard, Daniel James, Odion Ighalo, Tahith Chong.

Powered by Labrador CMS