Super-Cavani fullførte snuoperasjonen

Det så lenge ut til å bli en skuffende dag for United-guttene. Heldigvis hadde Ole Gunnar Solskjær et 33 år gammelt uruguayansk ess i ermet.

Det var tre viktige poeng som sto på spill da United gjestet Southampton søndag ettermiddag.

De røde djevlene kunne spille seg nærmere toppsjiktet med tre poeng, mens «the Saints» ville ta en tredjeplass med seier.

Uansett var nok Ole Gunnar Solskjær lysten etter å bygge på seiersrekken han hadde opparbeidet seg med trepoengerne mot Everton, Basaksehir og West Bromwich.

United farligst i starten

Allerede etter seks spilte minutter kunne det vært United som tok ledelsen. Venstreback Alex Telles tredde Mason Greenwood gjennom alene med keeper Alex McCarthy.

Den unge spissen gjorde alt rett da han rundet keeperen, men avslutningen til 19-åringen havnet dessverre på feil side av treverket.

De neste minuttene fortsatte United å presse på for et åpningsmål, uten å lykkes. Bruno Fernandes var farlig frempå fra distanse, men heller ikke portugiseren klarte å sette sin avslutning på mål.

Foruten disse forsøkene skjedde det lite nevneverdig i løpet av kampens første 20 minutter. Både Donny van de Beek og Bruno Fernandes måtte ta telling etter tøffe taklinger fra Southampton-spillerne.

KJEMPESJANSE: Mason Greenwood kunne gitt United ledelsen etter bare seks minutter.

Southampton scoret to

Kampens første mål kom etter halvspilt førsteomgang, og det var hjemmelaget som sto for scoringen.

Dødballspesialist James Ward-Prowse fikk muligheten til å legge inn da Southampton fikk hjørnespark. Saints-kapteinen fant hodet til polske Jan Bednarek, som headet ballen forbi David de Gea.

Dermed var det hjemmelaget som tok ledelsen på St. Mary’s.

TOK LEDELSEN: Det var Southampton som kunne juble for scoring først.

Få minutter senere var det Uniteds tur til å yppe seg. Alex McCarthy spilte en dårlig pasning som ble snappet opp av Uniteds angrepsspillere. Det ga først Mason Greenwood en god mulighet, men hjemmelagets burvokter klarte å holde den avslutningen ute.

Returen burde nok Bruno Fernandes satt i mål, men McCarthy gjorde opp for feilen sin med godt keeperhåndverk.

I stedet kunne Southampton komme til en ny sjanse.

Fred felte Djenepou på kanten av sekstenmeteren, og ga med det en god dødballmulighet til James Ward-Prowse. Den tok engelskmannen med begge hender og sendte ballen opp i krysset, forbi David de Gea.

Spanjolen kolliderte med sin høyre stolpe, og ble liggende. Han kom seg etter hvert på beina.

Få sekunder senere kunne vertene gjort 3-0, men Stuart Armstrong klarte ikke å ekspedere De Geas retur i mål. Målvakten ble igjen liggende, men også denne gangen kom han seg på beina igjen.

Resultatet etter første omgang ble dermed 2-0 til hjemmelaget fra sørkysten.

KUNNE JUBLE IGJEN: James Ward-Prowse doblet ledelsen for sitt Southampton.

Dødelig duo reduserte

Da lagene entret banen etter pause, ble det klart at skaden David de Gea pådro seg i første omgang var for vond til å fortsette med. Dean Henderson fikk følgelig sine første minutter for United i Premier League.

I minuttene etter pause var det United som skapte det som var av målsjanser.

Marcus Rashford kom alene gjennom med McCarthy. Engelskmannen hadde med seg innbytter Edinson Cavani, men valgte å avslutte selv. Skuddet havnet rett på hjemmekeeperen.

Nevnte Cavani skulle få sin mulighet minutter senere, da ballen landet i beina på uruguayaneren etter klabb og babb i boksen. Heller ikke Uniteds nummer syv klarte å redusere, og blåste ballen over tverrliggeren.

Da spissene ikke klarte å score for Ole Gunnar Solskjærs menn, var det nok godt for nordmannen å ha Bruno Fernandes på laget.

Etter drøye timen mottok portugiseren ballen etter et Cavani-innlegg. 26-åringen gjorde ingen feil foran målet, og ordnet med det reduseringen for United.

REDUSERING: Disse to halverte Southamptons ledelse etter drøye timen.

Cavani fullførte snuoperasjonen

Kvarteret senere ble rollene reversert.

Fernandes fyrte av fra rundt 20 meter. Cavani luktet faren, kastet seg frem og styrte ballen i målet til McCarthy. Uruguayaneren scoret dermed utlikningen, og sitt andre ligamål for klubben.

VILL JUBEL: Så glad blir man når man sikrer utlikning for sin nye klubb.

Etter dette var Southampton nære ved å ta ledelsen på ny, men Che Adams’ avslutning havnet utenfor rammeverket bak Henderson.

Fem minutter før slutt var det Uniteds tur til å prøve seg. Marcus Rashford spilte ballen forsøkte å finne Fred fra sin venstreside, men pasningen ble for upresis. Reprisen viste også at brasilianeren nok uansett ville blitt avblåst for offside.

Med det så kampen ut til å ebbe ut med 2-2 og uavgjort, men det ville ikke en viss uruguayansk superspiss være med på.

Etter en dødball fikk Marcus Rashford en god innleggsmulighet. 23-åringen la ballen mot første stolpe. Der lusket Edinson Cavani, som kastet seg frem, og stusset ballen i McCarthys nærmeste hjørne.

Dermed endte den dramatiske kampen med tre nye poeng til Ole Gunnar Solskjær og United, noe nordmannen nok kan takke sin nye spisstjerne for.