Slo tilbake etter marerittstart – ti borteseiere på rad

Manchester United vant 3-2 borte mot Sheffield United.

Manchester United stod med ni borteseiere på rad i Premier League før besøket til Sheffield United, og her kom borteseier nummer ti.

Igjen havnet Solskjærs United under, etter en kjempetabbe av Dean Henderson, men United svarte på meget god vis.

Først utlignet Marcus Rashford, så ga Anthony Martial United ledelsen, og litt ut i andreomgangen sendte Rashford United opp i en 3-1-ledelse etter et strålende angrep hvor det rett og slett gikk altfor fort for Blades-forsvaret.

Like før slutt reduserte Sheffield United, men det ble heldigvis ingen reprise fra fjoråret, da Sheffield United utlignet like før slutt.

Her endte det 3-2 til bortelaget Manchester United, som nå er oppe på 6. plass i Premier League, med én kamp færre spilt enn lagene over.

Henderson-tabbe mot gamleklubben

Dean Henderson fikk sjansen fra start for United mot Blades. Det, og kanskje mangelen på Fred, var vel det flest bet seg merke i før kampstart.

Dessverre endte det opp med at Henderson tabbet seg ut etter bare noen få minutters spill.

Han fikk ballen fremfor eget mål, og nølte for lenge med ballen, og plutselig kunne David McGoldrick bare sette ballen i bortelagets mål.

TABBET SEG UT: Dean Henderson.

En marerittstart for Dean Henderson – og for Manchester United.

Det kunne også blitt enda verre: John Fleck fikk en enorm mulighet til å øke til 2-0, men skuddet gikk like utenfor Hendersons mål.

Rashford utlignet

Uniteds angrep i starten av kampen viste seg stort sett å være offside. Det sies jo at det å gjøre det samme om igjen og om igjen, og forvente ulike resultat, er en måte å definere galskap på. Samtidig kan det også være en måte å beskrive det å øve seg på, og United fortsatte med å søke bakrom mot Blades, og det skulle vise seg å være lurt.

En lur pasning fra Victor Lindelöf sendte Marcus Rashford gjennom, og Rashford la ballen til rette med en strålende ballberøring før han dunket ballen hardt i mål bak Aaron Ramsdale, og det stod 1-1 i stålbyen.

Dette var Rashfords 11. mål for sesongen.

UTLIGNET: Marcus Rashford.

Martial sender United opp i ledelsen

Utligningsmålet kom i kampens 26. minutt, og i det 33. minutt gikk Manchester United opp i ledelsen.

Paul Pogba serverte landsmannen Anthony Martial i bakrom, og han fikk ballen forbi keeper Aaron Ramsdale før han kaldt fikk satt ballen i mål.

Plutselig var kampen snudd.

Begge lag hadde noen muligheter til i førsteomgangen, Rashford kunne sendt United opp i en tomålsledelse, og David McGoldrick og Oliver Burke hadde begge brukbare sjanser for hjemmelaget, men det stod 2-1 til Manchester United til pause.

SCORET: Anthony Martial.

Herlig angrep sørget for tomålsledelse

Forrige sesong husker vi at Solskjærs United snudde kampen på Bramall Lane – for så å få en utligning i retur igjen.

Dette ville de ikke ha noe av igjen, og med et fantastisk angrep gikk United opp i en 3-1-ledelse.

Det startet i eget forsvar, hvor Paul Pogba snappet opp et Sheffield United-innkast. Han utmanøvrerte seg fra en utfordrende situasjon med en Zidane-finte, før han sendte ballen videre til Bruno Fernandes. Portugiseren flikket ballen videre til Greenwood, som ble tatt av Phil Jagielka (som fikk gult kort etterpå), men United beholdt ballen siden Marcus Rashford plukket opp ballen og beholdt tempoet i United-angrepet ved å sende den videre på direkten til Fernandes igjen. Fernandes ga den til Anthony Martial, som tok den med seg innover med det som ble en god pasning til Marcus Rashford (uavhengig av intensjon), og Aaron Ramsdale klarte ikke å stoppe Rashfords skudd.

Glimrende av Manchester United, rett og slett.

TOMÅLSSCORER: Marcus Rashford.

Redusering fra hjemmelaget

United fortsatte med å spille best, men tempoet ble senket – United var jo selvsagt klar over at det er et tøft juleprogram som venter.

Det ble skapt noen halvsjanser, og nesten-sjanser, og Juan Mata (for Greenwood) og Donny van de Beek (for Fernandes) kom inn mot slutten av oppgjøret.

United håpet på lite spenning mot slutten, men i det 87. minutt reduserte Sheffield United på en dødball ved David McGoldrick – hans andre for dagen.

Reprisene viste at det aldri skulle vært hjørnespark – Telles’ takling gikk via en motspiller og ut.

På overtid fikk Sheffield United en stor sjanse da Lys Mousset dunket til på volley, men Dean Henderson vartet opp med en meget god redning, og gjorde ting litt godt igjen etter bommen på kampens første scoring.