United til kvartfinalen

Med hver sin scoring i 2. omgang sørget Nani (bildet) og Chicharito for å sende Reading ut av FA-cupen! Kampreferat: Ett skritt nærmere Wembley

Sir Alex Ferguson har, i tillegg til flere spillere i stallen, fortalt at laget ønsker å gjøre det bra i FA-cupen denne sesongen. Det er hele ni år siden United sist vant verdens mest prestisjetunge nasjonale cup.

Mandag kveld tok de rødkledde ett steg nærmere drømmen om å gå helt til topps, da de beseiret Reading 2-1 på Old Trafford.

Det var forventet at Sir Alex skulle gjøre flere endringer etter kampen mot Real Madrid fem dager tidligere, og skotten holdt ord – kun De Gea, Jones og Welbeck startet for andre kamp på rad.

Kampreferat: Ett skritt nærmere Wembley

Trippelsjanse

United gikk veldig offensivt ut og skapte umiddelbart en trippelsjanse. Dessverre for de rødkledde klarte hverken Javier Hernández, Danny Welbeck eller Antonio Valencia å sette ballen i mål.

Det neste kvarteret roet tempoet seg kraftig ned. Med unntak av et par halvfarligheter på dødball, skapte Reading særdeles lite. Noel Hunt og Nemanja Vidic barket sammen i en luftduell, noe som førte til at begge måtte ut på sidelinjen. Begge klarte dog å fortsette å spille, selv om Noel Hunt måtte bytte blodige drakter både én og to ganger.

Etter 22 minutter skapte hjemmelaget en kjempesjanse. Cleverley fyrte av fra 25 meter, og Federici ga en en retur ut i farlig område hvor Ashley Young bare skulle styre ballen i mål, men et tigersprang fra Reading-målvakten sørget for at buret forholdt seg rent.

Skadebekymring

Etter 39 minutter fikk Sir Alex Ferguson grunn til å rynke pannen. Phil Jones fikk seg en trøkk etter en duell med Jobi McAnuff, og måtte få behandling på sidelinjen. Det tok ikke lang tid før Jones måtte kaste inn håndkleet, og etter 43 minutter kom Nani inn for Jones. Dermed ble Valencia flyttet ned på høyrebacken, mens Smalling gikk inn på stopperplass sammen med Nemanja Vidic.

Det tok ikke lang tid før innbytteren markerte seg. På overtid av første omgang dundret Nani til på helvolley, og ballen smalt i stolpen bak Adam Federici som aldri hadde nådd bort til ballen om den hadde gått innenfor. To minutter senere var portugiseren på farten igjen, og fyrte av et skudd med venstrebeinet. Denne gangen måtte Federici i aksjon for å holde ballen ute av nettet. Skuddet gikk nokså rett på, men ballen flakket, og Federici turte ikke annet enn å slå ballen til corner.

United fortsetter dominansen

Også i andre omgang fortsatte United å presse Reading tilbake, selv om de største sjansene uteble. Reading hadde lite å by på, annet enn en visitt i hjemmelagets 16-meter i det 61. minutt. Gjestene spilte seg fram via pent veggspill, men United fikk avverget.

I det 63. minutt gikk det et forhåpningsfullt brus over Old Trafford da Robin van Persie kom inn for en anonym Ashley Young.

Nani fortsatte å fyre av, og etter 69 minutter satt den endelig for portugiseren. Valencia mottak ballen på høyrekanten. Han trillet ballen til Nani som satt ballen i nettet bak Federici, og dermed stod det 1-0.

Kun tre minutter senere var Nani på farten igjen. Et perfekt innlegg landet på hodet til Javier Hernández. Meksikaneren styrte ballen i nettet, og dermed så det ut til at United skulle gå komfortabelt videre.

Comeback igjen?

Reading har vist ved flere anledninger at de ikke er et lag som gir seg før fløyta går for siste gang. Jobi McAnuff skapte spenning i kampen da han reduserte til 2-1 i det 81. minutt. Kapteinen nærmest kriget ballen inn bak Uniteds spanske målvakt.

Gjestene forsøkte å sette inn en sluttspurt, men var i realiteten aldri nærme å utlikne. Hjemmelaget var nærmere 3-1 enn Reading var 2-2, blant annet etter 88 minutter da Hernández satte fart mot Reading-målet. Den meksikanske målscoreren fyrte av et skudd som Federici måtte gi retur på. Den påfølgende returen satte Nani i nettveggen.

Kampen endte dermed 2-1, og United møter enten Chelsea eller Middlesbrough i kvartfinalen. Neste kamp er mot QPR førstkommende lørdag.