United er ute av Champions League

United var skrekkelige før pause, men holdt på å gjennomføre et comeback for historiebøkene. Dessverre endte det med tap for RB Leipzig og United er dermed ute av Champions League.

Forferdelig start

United fikk en marerittåpning på oppgjøret. Hjemmelaget tok ledelsen ved Angelino før to minutter var spilt. Et innlegg ble slått inn fra høyre og Wan-Bissaka så ikke hva som skjedde bak seg. Angelino dundret ballen i mål bak en sjanseløs De Gea.

Rett etterpå fikk Bruno Fernandes gult kort.

Mason Greenwoood fikk en kjempemulighet like etter scoringen. Fernandes spilte fri unggutten og United kom 2 mot 1. På sedvanlig vis dro han seg inn i banen med venstrefoten og prøvde å curle i lengste fra 15-meter. Der var Gulacsi fint med på notene og reddet. Svak avslutning av Greenwood.

Istedenfor utligning skulle hjemmelaget doble ledelsen. Denne gangen ble et innlegg slå fra venstre, og på bakerste stolpe ventet Haidara. Han gjorde ingen feil og marerittåpningen var et faktum. Det målet lignet veldig på det første.

1-0: Angelino scorer hjemmelagets første.

Kunne vært mer

Før kvarteret kunne det fort stått 3-0. Emil Forsberg fikk en mulighet ut av en annen verden. Plutselig sto svensken helt alene på seks meter, men klarte på utrolig vis å sette ballen utenfor. Forferdelig forsvarsspill av United, og det var en pen måte å si det på.

Mason Greenwood fikk hodet på ballen på en corner halvveis ut i omgangen, men headingen gikk over mål.

Leipzig hadde nok en ball i nettet etter en halvtime. United fikk ikke klarert ordentlig etter en corner. Hjemmelaget opprettholdt trykket, og lempet ballen inn. Der vant Kontate duellen og headet i stolpen, men på returen var stopperkollega Orban først og satte ballen i mål. Heldigvis for United var sistnevnte i offside.

Marcus Rashford hadde muligheten til å redusere like etterpå, men skuddet ble blokkert. Hadde han spilt Greenwood hadde det fort stått 2-1.

United ropte på straffe etter 35 minutter. Ballen traff hånda til Orban, men verken VAR eller dommer mente det var straffe.

Dommeren var i fokus i førsteomgang og pirket på alt. Rett før pause fikk Luke Shaw gult kort etter en helt ren takling. Den spanske dommeren måtte så roe ned Ole Gunnar Solskjær og resten av United-benken.

United var skrekkelige før pause, og det var fullt fortjent at hjemmelaget ledet med to mål.

I FOKUS: Antonio Lahoz

Bedre etter pause

Etter pause erstattet Donny van de Beek Alex Telles.

United var et helt annet lag etter pause og gikk rett i strupen på hjemmelaget, men uten uttelling. Det manglet litt rytme i det offensive spillet.

Etter 60 minutter erstattet Paul Pogba og Brandon Williams henholdsvis Nemanja Matic og Luke Shaw.

Harry Maguire fikk kampens klareste gule kort da han klippet ned Justin Kluivert. Muligens var det lurt, for Kluivert hadde en hel banehalvdel å løpe på.

Bruno Fernandes prøvde lykken fra 25-meter, men Gulasci hadde kontroll. På den påfølgende corneren skaffet Williams United frispark i gunstig posisjon.

Det frisparket smalt Fernandes i tverrliggeren. Hadde den gått et par centimeter lavere hadde det stått 2-1.

Istedenfor avgjorde hjemmelaget langt på vei kampen. Ballen trillet gjennom feltet. De Gea nølte, og heller ikke Maguire reagerte. Da hadde innbytter Kluivert en enkel jobb med å sette inn hjemmelagets tredje. Nok en gang skrekkelig forsvarsspill av United.

TRAFF TVERRLIGGEREN: Bruno Fernandes.

Drama på tampen

Greenwood og Fernandes hadde muligheter til å redusere begge to, men Gulasci vartet opp med noen fantastiske redninger.

Det hele føltes litt ugjort. Leipzig scoret på samtlige skudd på mål, mens United brente sine sjanser.

Greenwood skaffet United straffe ti minutter før slutt. Den satte Fernandes kontrollert i mål.

To minutter senere skulle det virkelig bli fyr i teltet. Fernandes slo inn en corner og traff pannebrasken til utskjelte Pogba. Franskmannen hoppet skyhøyt og stanget inn redusering nummer to. På dette tidspunktet var det fem minutter igjen å spille!

United fikk en kjempemulighet på overtid, men igjen varte Gulasci opp med en kjemperedning. Dermed er Champions League-eventyret over for denne gang.