Rashford matchvinner i Paris – igjen!

Har vi ikke sett dette før?

Publisert Sist oppdatert

Har vi ikke sett dette før? En dramatisk kamp, med VAR-avgjørelser og det hele, og United ender opp med å feire på Parc des Princes etter et sent Marcus Rashford-mål.

Bruno Fernandes ga United ledelsen på et straffespark etter at han først bommet, før Anthony Martial utlignet med et selvmål.

Mot slutten av kampen avgjorde Marcus Rashford, og United kunne feire tre poeng i den første gruppespillskampen.

Tuanzebe og Telles fra start

United manglet flere i forsvar, og gikk for en trebackslinje med Axel Tuanzebe, Victor Lindelöf og Luke Shaw som de tre stopperne, med Aaron Wan-Bissaka og Alex Telles som vingbacker. Tuanzebe hadde ikke spilt en tellende kamp siden desember 2019 mot Colchester, og fikk ikke akkurat en enkel kamp å returnere til.

Martial, Rashford og Fernandes var selvskrevne på laget offensivt, og Fernandes fikk med seg Fred og Scott McTominay på midtbanen, mens Paul Pogba og Donny van de Beek var alternativer fra benken. Det samme var også nysigneringen Facundo Pellistri.

Kampen hadde en litt avventende start uten store sjanser, men United var nok nærmest scoring de første ti minuttene da et Bruno Fernandes-innlegg ble sendt noe ukontrollert tilbake til keeper av Diallo under press fra Marcus Rashford.

GOD: Axel Tuanzebe.

PSG-sjanser og United-straffe(r)

Etter dette fikk PSG noen sjanser, og de var større enn Uniteds første sjanse.

To ganger måtte David de Gea i aksjon – den ene gangen etter et langskudd fra ex-red Ángel Di María, den andre fra Mbappé fra kort hold – og spanjolen bestod begge prøvene med glans.

På den andre siden av banen klarte Anthony Martial å komme seg til en brukbar avslutningsmulighet, men han traff dessverre ikke i det hele tatt, men like etterpå ble han lagt i bakken i PSGs straffefelt, og dommer pekte på straffemerket.

Bruno Fernandes bommet i helga mot Newcastle, og her ble det nok en bom – men Keylor Navas hadde beveget seg for langt ut før straffesparket ble tatt, og dermed fikk portugiseren nok en sjanse fra ellevemeteren.

Da sendte han Navas til feil side, og United ledet dermed 1-0 i Paris.

1-0: Bruno Fernandes.

Nærmere mål mot slutten av førsteomgangen enn PSG

Resten av omgangen var United egentlig nærmere 2-0 enn PSG var 1-1.

PSG hadde noen halvfarlige muligheter i situasjoner som vel ble avvinket for offside i etterkant (tunge flagg), og en situasjon hvor De Gea var våken og fikk sparket ballen bort før Mbappé fikk sparke den i mål, mens United hadde spesielt to farlige sjanser.

Først gjennom et godt Bruno-skudd som Keylor Navas bare så vidt fikk stoppet, og så like etterpå da Scott McTominay headet den påfølgende corneren via en PSG-spiller og like utenfor mål.

Det ble uansett ikke flere mål, og United ledet 1-0 i Paris til pause.

NÆR PÅ DØDBALL FLERE GANGER: Scott McTominay.

Martial med mål – i feil ende av banen

Tidlig i andreomgangen fikk Marcus Rashford mye rom i bakrom, men han tok et dårlig valg da han uegoistisk prøvde å finne Anthony Martial, og pasningen ble for upresis.

Like etterpå hadde Kylian Mbappé en stor, stor sjanse for PSG da han kom seg til skudd i farlig posisjon, men David de Gea var påskrudd igjen.

De Gea stoppet kanskje motspillerne, men det var verre å stoppe medspillerne. Etter ti minutter av andreomgangen headet Anthony Martial (ganske upresset) ballen i eget mål på et PSG-hjørnespark, og dermed var lagene like langt.

SCORET SELVMÅL: Anthony Martial.

Inn med Pogba, Rashford like ved å gi United ledelsen

Noen minutter etter utligningen kom både McTominay og Martial seg til gode muligheter på hodet etter et hjørnespark, men marginene var imot United her.

Ellers skapte Rashford trøbbel for PSG med tempoet sitt, men det franske laget klarte å avverge i siste sekund da han på nytt var på vei gjennom.

Likevel så nok PSG hakket farligere ut, og etter halvspilt andreomgang kom Paul Pogba inn for Alex Telles, og United la om til en forsvarsfirer.

Kort tid etterpå fikk Keylor Navas bare så vidt stoppet et godt Marcus Rashford-skudd, og Rashford skapte mer trøbbel litt senere da han la godt til rette for Bruno Fernandes.

…så skjedde det!

I kampens 87. minutt skjedde det – Marcus Rashford senket PSG på slutten igjen.

Rashford kom seg fri etter å ha fått ballen fra Paul Pogba, og den unge United-helten sendte et lavt skudd ned i hjørnet, og United var tilbake i ledelsen.

Van de Beek og James kom inn etter målet, og United klarte uten problemer å hindre en sen utligning.

Det ble seier i Paris – igjen. Mye takket være et godt forsvar (ledet an av Axel Tuanzebe, som returnerte på imponerende vis), men også takket være Marcus Rashford.

Powered by Labrador CMS