City ble for sterke – Solskjær tapte sin fjerde semifinale

En dårlig andreomgang avgjorde kampen på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Bare seks dager inn i det nye året var det duket for en ny storkamp for Ole Gunnar Solskjærs Manchester United. Da var det nemlig byrival City som sto på motsatt banehalvdel på Old Trafford.

Forrige sesong var det de lyseblå som avgjorde dobbeltoppgjøret med sin 3-1-seier i tilsvarende oppgjør. 365 dager senere fikk de rødkledde muligheten til revansj, da det igjen var en finale i ligacupen som sto på spill. Det ville også være Solskjærs første cupfinale som United-trener, etter tre tapte semifinaler i fjor.

Onsdag fikk også nordmannen muligheten til å forbedre sin allerede gode statistikk mot Pep Guardiola. I de foregående oppgjørene hadde nordmannen vunnet tre av seks, mer enn nærmest samtlige andre fotballtrenere. Bare Jürgen Klopp og José Mourinho hadde vunnet flere mot den genierklærte spanjolen, på langt flere kamper.

ETT ÅR TIDLIGERE: Pep Guardiola tok innersvingen på Ole Gunnar Solskjær i forrige sesongs ligacup.

Samtidig kunne det ikke legges skjul på at gjestene kom til kampen med god form. Byrivalene opplevde på samme måte som United en treg sesongstart, men virket før kampen å være for fullt i gang igjen. De lyseblå hadde ikke tapt på elleve kamper, og ser ut til å være det laget som er nærmest ryggen til United og Liverpool i ligasammenheng.

United kom også til kampen med syv ubeseirede kamper og god flyt. Med to Manchester-lag i godt slag, var det lite tvil om at storkampen ville by på god underholdning, noe Solskjær påpekte i sitt intervju før kamp.

– Det er to gode lag, både offensivt og defensivt. Forhåpentligvis blir det en underholdende kamp, der det røde laget scorer flest mål.

Fartsfylt åpning

Og underholdning skulle det bli. Et balltrillende City holdt på ballen i åpningen, men mistet ballen etter to spilte minutter.

Dermed kunne vertene angripe, noe som tilsynelatende ga resultater. Anthony Martial spilte gjennom Marcus Rashford alene med bortekeeper Zack Steffen. United-spissens skudd med venstrefoten gikk rett på den amerikanske burvokteren, som slo ballen rett i beina på midtstopper John Stones.

Engelskmannen reagerte ikke raskt nok og Steffen klarte ikke å stoppe ballen da den trillet over målstreken. Dessverre for Ole Gunnar Solskjærs menn vinket assistentdommeren for offside på Rashford, noe som viste seg å være en korrekt avgjørelse.

VAR OFFSIDE: Marcus Rashford trodde et lite sekund at ledelsen var sikret, men målet ble korrekt annullert for offside.

Deretter var det Citys tur til å få en scoring avblåst. Phil Foden fikk stå relativt alene på venstresiden og kunne slå et ganske upresset innlegg til Ilkay Gündogan. Tyskeren lirket ballen forbi Old Trafford-debutant Dean Henderson, men også denne gangen var flagget oppe.

Gündogan viftet med pekefingeren, men også denne gangen gjorde dommertrioen den rette avgjørelsen.

Ballen trillet fort på Uniteds storstue og få øyeblikk senere var det de rødkledde som yppet seg. Scott McTominay la ballen tilbake i banen til Bruno Fernandes, som skjøt på første berøring. Ballen så ut til å være på vei mot Steffens lengste kryss, men amerikaneren fikk slått ballen utenfor mål.

CLOSE, BUT NO CIGAR: Manchester-lagene har hver sin midtbanemaestro, men ingen av dem fant nettmaskene i førsteomgangen.

Citys midtbanemaestro ville ikke være verre enn sin motpart og etter kvarteret spilt, fyrte Kevin de Bruyne av fra distanse. Skuddet var knallhardt, men rikosjetterte av stolpen og ut igjen på banen. Dermed sto det 1-1 i både offsidemål og farlige langskudd, men 0-0 på Old Traffords lystavle.

City styrte

Etter den fartsfylte åpningen, roet kampen seg betraktelig etter De Bruynes forsøk. De blåkledde gjestene dikterte kampen, men klarte aldri å spille seg til farligheter.

Først etter drøye 24 minutter fikk vi ny dramatikk, da det så ut til at gjestene tok ledelsen. Phil Foden lurte seg bak Aaron Wan-Bissaka og hadde fri bane mot Dean Henderson. Alene med sisteskansen gjorde 20-åringen ingen feil og satte ballen mellom beina på United-keeperen. Heldigvis for United var flagget igjen oppe og igjen viste reprisene at offside var riktig.

DUELLANTER: Kampen i kampen mellom Wan-Bissaka og Foden preget de første 45 minuttene av oppgjøret.

Nesten før linjedommeren hadde fått senket flagget, var United i angrep. Marcus Rashford mottok ballen ute på sin høyreflanke og dro med seg ballen inn i City-feltet. Den lynhurtige kantspilleren sendte Oleksandr Zinchenko halvveis til pølseboden, før han fyrte av. Dessverre for 23-åringen skled Ruben Dias inn og blokkerte i siste liten.

Deretter fortsatte kampbildet med et balltrillende City-lag mot et kontringsyrt United.

Raheem Sterling kom i en god posisjon da han fikk ballen i Uniteds boks, men vingen løp rett i Luke Shaw, før han gikk i bakken. Dommer Martin Atkinson vinket City-spilleren opp igjen. Guardiolas menn kom seg flere ganger inn i Uniteds boks, men klarte ikke å overliste Harry Maguire og hans forsvarskolleger.

Dermed ebbet førsteomgangen ut med 0-0, etter tre offsidemål, to gode langskudd, men ingen mål.

ANNULLERT: Ole Gunnar Solskjær se på sin skjerm at tre mål ble korrekt annullert for offside.

Marerittåpning på andre omgang

Der United fikk første mulighet i førsteomgangen, var det City som fikk den første sjansen i den andre. Og denne gangen lot ikke gjestene seg be to ganger. Etter at Scott McTominay ga bort et noe unødvendig frispark på Uniteds høyreside, fikk Foden mulighet til å legge inn.

Engelskmannen fant John Stones, som hadde løpt seg fri på bakerste stolpe og enkelt kunne sette inn kampens første mål. Dermed 1-0, fordel de lyseblå gjestene.

MÅLSCORER: John Stones satte ballen i mål i løpet av andre omgangs første minutter.

Få trekk senere yppet gjestene seg igjen, men Joao Cancelos skudd fra distanse snek seg over tverrliggeren.

United forsøkte seg med motangrep, men i stedet var det City som stadig kom nærmere sitt andre. Foden kunne fått sin andre målgivende da han fant Sterling, men engelskmannens heading ble slått ut av Dean Henderson. Reprisene viste at den nok uansett ikke ville gått på mål.

Solskjærs menn prøvde seg igjen, uten hell og City kunne igjen forsøke seg. Sterling ble forsøkt spilt gjennom, men Dean Henderson gjorde godt keeperarbeid da han tok ballen fra motstanderen. Få sekunder senere måtte målvakten igjen i aksjon, da Riyad Mahrez skjøt fra langt hold. En Henderson i full strekk avverget igjen.

Harry Maguire fikk sjansen til å utlikne med 25 minutter igjen på klokka, da Bruno Fernandes fant ham på en corner. Dessverre klarte ikke kapteinen å styre headingen fra fem meter innenfor rammeverket bak Steffen.

Anthony Martial forsøkte å snike seg gjennom forsvarsblokka til City, men klarte ikke å manøvrere seg gjennom uten å miste balansen. Heller ikke denne gangen pekte Atkinson på straffemerket.

PRØVDE: Anthony Martial forsøkte seg på egen hånd, men det ble for spedt i møte med Citys sterke defensiv.

Tamt United måtte jage

Annet enn det klarte verken Bruno Fernandes eller lagkameratene å trylle frem noen farligheter. Det gjorde derimot gjestene, da de ble tildelt et hjørnespark. Lærkule ble til slutt headet ut av Aaron Wan-Bissaka, men der sto Fernandinho parat.

35-åringen feiet til på første berøring og skuddet endte helt nede i hjørnet til Henderson. Med det doblet brassen ledelsen til gjestene, og avgjorde effektivt sett kampen.

AVANSERTE: City kunne juble for 2-0 og finale i ligacupen.

Til tross for at Ole Gunnar Solskjærs lag har gjort det til sin vane å score sene mål denne sesongen, men de rødkledde skjøt med vått krutt i sine angrepsforsøk.

Dermed ebbet kampen ut med Uniteds fjerde semifinaletap siden forrige managerskifte, samtidig som Solskjærs statistikk mot Guardiola ble noe forverret.

United har derimot ingen tid til å henge med hodet. Allerede lørdag står et nytt cupavansement på spill, når Watford gjester Old Trafford. Deretter fortsetter gullkampen.

Powered by Labrador CMS