– Rooney var enestående

Sir Alex Ferguson full av lovord om Wayne Rooney, Rio Ferdinand og motstanderen.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney, klubbens soleklare toppscorer, fikk prøve seg i en noe uvant rolle da han utgjorde sentral midtbaneduo med Anderson i kveldens kamp mot Otelul Galati.

Etter kampslutt fikk han de beste skussmål for hvordan han løste oppgaven.

-Ja, Rooney var fantastisk. Helhetlig var han veldig god, og spesielt imponerende var pasningsspillet hans, skryt Sir Alex Ferguson overfor Viasat umiddelbart etter kampslutt.

Og 25-åringen ga selv uttrykk for at han trivdes i sin nye, og kanskje også fremtidige rolle.

– Ja, det er ingen hemmelighet at jeg liker å ha ballen, og den får jeg jo kjenne mye på i denne posisjonen. I tillegg er en nødt til å være disiplinert og være med hjem i forsvar. Den største forskjellen er kanskje det defensive ansvaret, sa Rooney.

Imponert over Rio

Sir Alex var også full av lovord over kaptein Rio Ferdinand, som på langt nær hadde noen optimal oppladning. For det har virkelig stormet rundt 33-åringen de siste dagene.

– Ja, han var også helt fantastisk, sa Ferguson.

Foranledningen til de mange skriveriene om stopperen, var at Ferguson – på før kampen-pressekonferansen – ga uttrykk for at Rio ikke lenger var ansett som noe førstevalg i de bakre rekker.

Sjefen sjøl føler imidlertid at hans egne uttalelser er blitt dratt ut av proporsjoner.

– Jeg synes media har blusset opp uttalelsene mine, og jeg er veldig stolt over prestasjonen hans i kveld, legger Govan-mannen til.

Helt til sist ga United-bossen velfortjent ros til kveldens motstandere. Otelul Galati kjempet tappert til siste slutt, og ga virkelig Manchester United kamp omtrent helt til døra.

– De forsvarte seg veldig godt, og stod i tillegg veldig høyt med laget, sier han, og legger til:

– Det gjorde det vrient for oss. De fortjener kreditt for måten de framstod, for de gjorde dette til en vanskelig kveld for oss. Det viktigste i kveld var uansett å innkassere tre poeng, sa skotten til Viasat etter kampslutt.

Powered by Labrador CMS