– Et stort første steg

REAKSJONER: Se hva Van Gaal, Rooney, Fellaini og Blind hadde å si etter kampen.

Publisert Sist oppdatert

United vant komfortabelt 3-0 mot Tottenham, og etter kampen var både spillere og manager fornøyde da de snakket med pressen.

Louis van Gaal:

– Kanskje med unntak av de første fem minuttene hadde vi kontroll hele kampen. Vi scoret vakre scoringer, vi ga ikke bort mange sjanser, så vi spilte veldig godt.

Om hvorfor han trodde på forhånd at spillerne ville respondere slik: – Det var en følelse, men de viste denne gløden i treningsøktene, og det har de vist en stund. Til tross for tapet mot Arsenal, som var en veldig viktig kamp for oss siden vi ville vinne FA-cupen, og så tapte vi på egenhånd. Og når du da viser den samme gløden på neste trening, så er du fantastisk profesjonell. Og det var derfor jeg sa det i forkant av kampen, for jeg har vært en manager i 25 år, så jeg har sett hvordan en del spillere ikke alltid er de samme etter tap.

– Etter det første målet får en bedre selvtillit, og da kan en spille et hurtigere spill. Men det var også fordi Tottenham Hotspur ønsket å spille fotball. En trenger alltid to klubber for å spille fotball.

På spørsmål om dette var Fellainis mest innflytelsesrike kamp hittil: – Fellaini har allerede spilt mange kamper der han har hatt en stor innflytelse , han har allerede scoret mange mål, og han har også målgivende, men nå spilte han også nede på midtbanen, og det var bra.

Om Rooney: – Dette er slik Rooney alltid spiller, han spiller alltid med engasjement, og det er flott å se.

Om Rooneys overskrifter og feiring: – Jeg kan ikke tro at vi snakker om noe slikt. At en avis betaler mye for en video, og at jeg må svare på spørsmål om det. Hvilken gal verden er det vi lever i? Jeg ønsker ikke å svare på dette spørsmålet, for jeg synes det er latterlig at vi må snakke om slikt.

Om rotteracet i toppen: – Det er et stort første steg, men nå må vi til Liverpool, som også er en konkurrent av oss.

Wayne Rooney:

– Jeg synes vi har spilt bra noen ganger før denne sesongen [på spørsmål om når United sist spilte så godt], men jeg synes spesielt de første 45 sannsynligvis var de beste 45 minuttene vi har hatt hele sesongen. I andreomgang ønsket vi ikke å miste tremålsledelsen vi hadde, så vi forsvarte oss veldig godt, og sørget for å holde hele kampen ut slik at vi vant.

– Det var et bra mål. Det var vel en feil fra Bentaleb, og jeg plukket ballen opp og så at jeg ikke hadde noen rundt meg, så jeg bare gikk for det, og angrep forsvaret, og kom meg gjennom og scoret.

– Slik er verden vi lever i nå [om at feiringen ville få mer overskrifter enn målet]. Det var noen få kompiser, i et privat hus, som på et eller annet vis har havnet på forsiden av en nasjonal avis. Det var meg og noen kompiser som moret oss.

– Jeg har vært fokusert på kampen, så det har vært verre for andre enn for meg. Du så i dag at jeg gjorde en profesjonell jobb, og heldigvis hjalp dette laget på veien mot en 3-0-seier.

– Vi visste at det var en viktig kamp i dag, spesielt etter at City tapte i går, og Southampton spilte uavgjort. Og vi hindret Tottenham i å ta poeng også, så dette var gode tre poeng for oss.

rooneyfall (650 x 358)
ROONEY: Etter 3-0.

Marouane Fellaini:

– Jeg synes vi spilte veldig godt i førsteomgangen, så nå må vi fortsette slik, og vi ser frem til kampen mot Liverpool.

– Det var et flott mål [på spørsmål om han var fornøyd med målet sitt], men de andres mål var fine også.

– Vi skapte mange sjanser, og vi presset høyt med mye energi. Laget var sinte [etter Arsenal-kampen], og det ville vi vise, og det gjorde vi. Vi fikk de tre poengene i dag, og det var det viktigste.

fellainimål (650 x 358)
KONTROLL: Fellaini setter ballen enkelt forbi Lloris.

Daley Blind:

Feiringen til Rooney stjal overskriftene, men i tweeten under blir Carricks feiring forklart. Det var rett og slett sjuårssdagen til dattera:

Powered by Labrador CMS