Coaches

«Tydelig at dette var et system United-spillerne behersket i mye større grad»

Publisert Sist oppdatert

Seier.

Avansement.

Samme antall innslupne mål som Steven Gerrard har Premier League-medaljer.

Slikt sett var dette en klar forbedring fra 1-0-tapet for Wolves for en drøy uke siden – uten at det nødvendigvis er noen stor bragd i seg selv.

McSauce

Etter halvannen måned med mislykkede forsøk på å innprente 4-2-2-2 i Uniteds stjernegalleri, vendte Ralf Rangnick tilbake til 4-2-3-1-formasjonen hans undersåtter har brukt gjennom flere år under Ole Gunnar Solskjær, og det var tydelig at det er et system United-spillerne behersker i mye større grad, i alle fall akkurat nå.

Med mye bredere kanter i Marcus Rashford og Mason Greenwood fant laget plutselig de alternativene Luke Shaw savnet i sitt intervju etter den nevnte Wolves-smellen.

Med Bruno Fernandes tilbake på banen – og tilbake i tierrollen – hadde United også en ballfordeler sentralt og det var merkbart hvor mye bedre det hele fløt. Opprullingene og kombinasjonene satt vesentlig løsere enn i årets første kamp.

Presset satt også gjennomgående bedre enn det har gjort for et United uten Cristiano Ronaldo.

Presset bedre uten Ronaldo

Fotballprofessoren og teoretikeren Rangnick har antakelig tegnet og beregnet hvordan et Ronaldo-løst United-press ser ut på papiret, men med portugiseren tvunget ut av spill med en aldri så liten skadesmell, fikk tyskeren også muligheten til å prøve det hele i praksis.

Mye har vært sagt og skrevet om presspilleren Ronaldo, men det å skylde altfor mye av det som har gått galt under Rangnick på portugiseren vil være urettferdig mot en spiller som har levert tre målpoeng på fem kamper siden forrige managerbytte.

Newcastle United v Manchester United - Premier League

Samtidig vet vi at Rangnick har ledet United i fem kamper med Ronaldo på banen uten at presset har sittet, og spissen fyller også 37 år om mindre enn én måned.

Gegenpresset kler åpenbart fandenivoldskheten til Edinson Cavani og den ungdommelige løpskraften til Rashford og Greenwood bedre enn hva den gjør den hjemvendte sønn.

Så skal det sies at det presset United klarte å levere mot Villa ikke vil være tilfredsstillende dersom pilen ikke fortsetter å peke oppover de neste kampene.

Ja, United vant ballen tilbake i farlige områder flere ganger, og det ble også farligheter ut av det, men det skjedde langt ifra nok ganger til at vi kan puste lettet ut og konkludere med at presspillet endelig sitter.

Flere ganger klarte Villa-spillerne å spille av Uniteds førsteforsvarere med letthet og da kan man lure på hvordan det hadde gått hvis motstanderen hadde hett Liverpool eller Manchester City.

Faktisk var presset til mandagens bortelag tidvis på nivå, om ikke bedre enn hva hjemmelaget klarte å fremvise på Old Trafford. Hadde ikke gjestene vært impotente foran David de Gea, kunne dette fort ha endt annerledes.

Alle får ikke plass i 4-2-3-1

Men nå skal vi ikke snakke ned prestasjonen altfor mye etter det som tross alt er et positivt resultat, med den nye, gamle 4-2-3-1-varianten.

Spørsmålet er hvilke avgjørelser Rangnick tar før sitt neste laguttak. Skal han fortsette med samme system er det nemlig vanskelig å se for seg hvordan tyskeren skal komponere et lag med en frisk Ronaldo.

Skal han dytte enten portugiseren eller Cavani ut på kanten? Da vil det være nærliggende å tro at venstrekanten passer best, men hva så med Marcus Rashford, som viste seg frem med positivt fortegn under mandagens førsteomgang?

Manchester United v Aston Villa: The Emirates FA Cup Third Round

Eksperimentet med høyrekanten Rashford fungerte aldri under Solskjær og et vikariat på motsatt side kan effektivt kvele den gryende formoppsvingen til Rashford.

Og hva med Mason Greenwood, som heller ikke har gjort seg bort? Jadon Sancho bør jo også spilles inn i laget på et eller annet tidspunkt.

Det er nok dog liten tvil i at Rangnick vil sette pris på å måtte plukke hvilke spillere som er best i stedet for å velge hvilke spillere som er minst dårlige.

Annet:

  • Lite får en til krympe seg sammen i stolen mer enn sammentreff slik som det Victor Lindelöf hadde med stolpen i andre omgang. Au.
  • Scott McTominay ser virkelig ut som en førsterangs snikskytter om dagen. Har absolutt potensialet til å hevde seg på toppscorerlistene til United denne sesongen også dersom dette fortsetter.
  • Annulleringen av det som lenge så ut til å være Villas utlikning gjorde at vi kunne puste lettet ut, men vi hadde ikke vært blide om det var Uniteds mål som ble fjernet på samme måte.
  • David de Gea leverer atter en ny solid kamp. Det er vanskelig å se for seg at en annen skal kåres til beste United-spiller når denne sesongen er omme.
FACEBOOK
Powered by Labrador CMS