rashford100123o

«Går inn i derbyet med selvtilliten på topp»

Publisert Sist oppdatert

En typisk cupkamp

Lenge var det en typisk cupkamp.

Glimtvis var det klasseforskjell – men noen stor kamp av United var det definitivt ikke, selv om 3-0 er et bra resultat.

Noen stor kamp hadde jeg ikke forventet heller. Dette var en kamp hvor avansement var det viktigste, og de mindre lagene imponerer ofte i perioder av kamper som dette.

Arsenal scoret ikke mot Oxford United før i det 63. minutt i mandagens FA-cupkamp, og Oxford ligger noen plasser bak formsterke Charlton på tabellen. Sheffield Wednesday fra samme divisjon slo ut Newcastle fra FA-cupen. Stevenage fra divisjonen under slo ut Aston Villa.

United er i semifinalen.

Videohøydepunktene: 

 

To debutanter

Jeg har vært så heldig at jeg har fått se Kobbie Mainoo live for både U18-laget, U19-laget (UEFA Youth League forrige sesong) og U21-laget, og jeg har blitt mer fan for hver gang jeg har sett ham i levende live.

Det er ikke få ganger jeg har blitt imponert når jeg har sett ham på TV heller, og det er ikke mange ganger tidligere jeg har vært like spent på et ungt United-talent.

Noen drømmedebut ble det uansett ikke, selv om han klarte seg helt ok. Han er ikke utvokst ennå, noe som merkes, og han må bli vant til å spille seniorfotball. Nå er debuten gjennomført, og forhåpentligvis får vi se en enda bedre versjon av Mainoo neste gang han får muligheten.

Han er tross alt bare 17 år, og han spilte i en mer fremskutt rolle enn han vanligvis gjør (selv om det heller ikke er helt nytt for ham).

Han har allerede dominert kamper mot seniormotstand i EFL Trophy, og han har gjort det uten å få det til å se vanskelig ut. Det har heller ikke vært som da Pogba var på juniorlaget: franskmannen var tidvis like dominerende, men fremstod i langt større grad enn Mainoo som en luksusspiller, og han varierte mye i prestasjonene. Selvsagt gjør også Mainoo det til en viss grad, men både som 16-åring og 17-åring har han vært overraskende stabil.

Manchester United v Charlton Athletic - Carabao Cup Quarter Final

Mest av alt har jeg følelsen av at Mainoo har det riktige hodet for dette, og at han kommer til å unngå en del av fellene en del unge spillere går i. Jeg møtte Mainoo utenfor Old Trafford etter FA Youth Cup-kampen mot Everton forrige sesong, hvor han stilte opp på bilder for de supporterne som hadde møtt opp. Han håndhilste og småpratet, og fremstod akkurat slik som jeg har hørt andre beskrive ham: en rolig og vennlig fyr med hodet på riktig sted.

Garnacho har jo allerede blitt en viktig del av Uniteds førstelagstropp, og jeg tror ikke det kommer til å skje like raskt for Mainoo (som jo også er yngre), men på sikt tror jeg Mainoo har potensialet til å bli en viktig mann for Manchester United.

Han må få tid på seg, men jeg har stor tro på at Mainoo kan bli en meget god United-spiller etter hvert.

Ellers var det gledelig å se Facundo Pellistri endelig få debuten sin også, og til slutt var det han som fikk den beste debuten av de to siden han bidro med et glimrende forarbeid til Marcus Rashfords 2-0-scoring.

Mon tro hva som skjer med uruguyaneren fremover? Han vil nok ha spilletid, i alle fall, og United har jo behov for offensive spillere. Det er ingen grunn til at ikke han kan gjøre nytte for seg, selv om en målgivende pasning mot Charlton ikke nødvendigvis er nok til å overbevise heller.

Manchester United v Charlton Athletic - Carabao Cup Quarter Final

Rashford igjen

Da Erik ten Hag byttet inn Marcus Rashford, så tenkte jeg at det ville være synd med tanke på City-kampen om rekka med Old Trafford-scoringer ble brutt her.

Selvsagt ble den ikke det. Marcus Rashford scoret naturligvis igjen. To ganger, til og med.

Dermed går han inn til derbyet med åtte hjemmekamper på rad med scoring, og med selvtilliten på topp.

Da bryr vi oss ikke om at det andre Rashford-målet så ut til å være en aldri så liten offside.

Manchester United v Charlton Athletic - Carabao Cup Quarter Final

Garnachos eksplosivitet kan bli viktig mot City

Allerede i løpet av det første kvarteret kom jeg ut av telling på hvor mange ganger Garnacho rundlurte en eller flere Charlton-spillere.

Garnacho har et ganske kaldt hode som gjør han veldig farlig når han nærmer seg mål, siden han oftere enn de fleste 18-åringer er i stand til å ta de riktige valgene i de situasjonene, men like imponerende er uansett eksplosiviteten hans, og i starten av denne kampen var det det som var mest fremtredende.

Dessverre klarte Charlton å stoppe ham langt mer utover i kampen, men uansett viste han mye av det som gjør ham så spennende, og han ble bedre igjen da Charlton ga fra seg litt rom på slutten.

Trolig starter Garnacho på benken mot Manchester City, men noe av det denne sesongen har vist oss, er at spillerne som kommer inn som innbyttere kan spille en svært viktig rolle.

Alejandro Garnacho kan som innbytter fort bli viktig mot City, når han kommer inn mot spillere med mer slitne bein. Da kan Garnachos eksplosivitet bli et mareritt for City-forsvarsspillerne.

Manchester United v Charlton Athletic - Carabao Cup Quarter Final

Brasilianerne kombinerte

Kampens første mål ble scoret av Antony, litt før førsteomgangen var halvspilt, da han fikk ballen, tok noen steg innover, før han skrudde ballen helt inn i motsatt hjørne.

Det eneste som kunne gjort målet mer Antony-aktig, er om han hadde snurret rundt en liten runde først.

Han har nå scoret i begge sine kamper i 2023, og i helga venter Manchester City, som han allerede har scoret mot. Forhåpentligvis har han mer på lager der.

Dette målet viste også hvor viktig det er for motstanderne å gi ham så lite rom som mulig.

Den målgivende pasningen kom fra Fred, og han var også nær scoring selv med et nydelig stolpeskudd fra et frispark også.

Vanligvis er Fred langt bak i køen når frispark skal bli tatt, men med verken Rashford, Fernandes eller Eriksen på banen, og Ronaldo langt unna, så fikk Fred muligheten. Det forsøket var en god søknad om å få prøve igjen, men det spørs vel hvor snart han får muligheten igjen.

Emblemdragning

En stor dag for Holden, men han klarte ikke å gjøre noe med Uniteds gode Charlton-statistikk

Nyesjefen Dean Holden har fått orden på Charlton Athletic, noe som er hyggelig å se siden han har en bakgrunn fra United-akademiet – rett nok bare frem til han var 14 år, men han rakk å ha både Brian Kidd og Nobby Stiles som trenere.

Holden er United-supporter også, og som en del av oppbygningen til kampen har det blitt nevnt flere ganger at Holden snek seg inn på Old Trafford utkledd som vakt i forbindelse med hjemmekampen mot Dortmund i april 1997, noen måneder før 18-årsdagen.

Her trengte han ikke å snike seg inn, og han trenger ikke å snike seg ut heller. Han kan gå med hodet høyt hevet, for Charlton gjorde en meget god opptreden på Old Trafford.

Manchester United v Charlton Athletic - Carabao Cup Quarter Final

Han klarte uansett ikke å gjøre noe med Uniteds gode Charlton-statistikk, for dette var nemlig Uniteds ellevte seier på rad mot Charlton.

Her er resultatene fra de ti foregående kampene mot Charlton, som altså ble spilt mens Charlton var et middels Premier League-lag (bortsett fra de to siste, som ble spilt mens de var et svakt Premier League-lag):

  • Charlton 1-3 United
  • United 4-1 Charlton
  • Charlton 0-2 United
  • United 2-0 Charlton
  • United 2-0 Charlton
  • Charlton 0-4 United
  • Charlton 1-3 United
  • United 4-0 Charlton
  • Charlton 0-3 United
  • United 2-0 Charlton

Powered by Labrador CMS