Risikerer seks års utestengelse

Spillerne som beskyldes for å ha vært delaktige i kampfiksingsskandalen mellom Zaragoza og Levante i 2011, risikerer strenge straffer.

Publisert Sist oppdatert

Ander Herrera er en av spillerne som var involvert i oppgjøret, som altså fant sted for syv år siden. Selv bedyrer United-spilleren sin uskyld, men dersom han allikevel skulle bli funnet skyldig, risikerer han å bli dømt til to års fengsel og seks års utestengelse fra all fotball.

Det er i alle fall straffen spanske myndigheter innstiller på, ifølge The Independents Kevin Palmer.

Ingen soning

Men, siden fengselspåstanden ikke overstiger to år, vil ingen av de involverte spillerne ved en eventuell domfellelse måtte tilbringe tid bak murene.
Derimot vil de måtte overholde en seks år lang utestengelsesperiode, og en slik straff blir langt verre å hanskes med for spillere som har fotballen som levebrød.

Les også: – Jeg er uskyldig
Les også:
Rettssaken utsatt
Les også:
 – Jeg har aldri hatt noe med dette å gjøre

ANDER HERRERA – her i aksjon for Real Zaragoza.

Spanske myndigheter: – Vi har en god sak

Saken, som altså har sitt utspring i et nedrykksdrama mellom Herreras daværende klubb, Real Zaragoza, og Levante i 2011, ble opprinnelig åpnet i 2015, for deretter å bli utsatt.

Nå er den altså blitt tatt opp igjen som følge av at spanske myndigheter mener de har klare beviser på at Zaragoza betalte Levante-spillerne €965.000 for å tape det omtalte skjebneoppgjøret.

Powered by Labrador CMS