– Trenger forsvarssjef for å kjempe om gull

Redaksjonens ansatte diskuterer behovet for en ny midtstopper.

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær er ansatt som permanent manager, men hvordan skal United-troppen bygges videre?

Det er et av hovedspørsmålene blant United-fansen, og Supporterklubbens Bjarte Valen, Eivind B. Holth, Dag Langerød og Håkon Aaberge tok en intern diskusjon.

I løpet av de fire neste dagene får du våre meninger om behovet for forsterkninger på backene, stopperplass, midtbanen og i angrepet.

ONSDAG: Forsterkninger i backrekka
TORSDAG: Høyreback-situasjonen
FREDAG: Den sentrale midtbanen
LØRDAG: Angrepsrekka

– Et sterkt defensivt fundament er avgjørende

– Dersom United skal ha ambisjoner om å være med i tittelracet i Premier League allerede neste sesong så tror jeg Solskjær er avhengig av en ny midtstopper, begynner Eivind B. Holth.

– Lindelöf, Smalling, Jones, Bailly og Rojo er alle ganske jevngode, med svensken et lite knepp foran de andre. Ingen har imidlertid vist seg som den forsvarssjefen United har skreket etter i flere sesonger, selv om Lindelöf kanskje kan bli det med tiden, fortsetter han.

Håkon Aaberge er ikke veldig uenig.

– Sir Alex Ferguson bygget lagene sine bakfra. Et sterkt defensivt fundament var avgjørende for hans beste lag, sier han.

TENK OM: Mange United-fans ville nok gitt mye for å ha en Nemanja Vidic i form på dagens United-lag.

Holth mener tempo, lederegenskaper og stabilitet er avgjørende.

– Men hvem kan ta den plassen foran David de Gea og styre United med den største selvfølgelighet? Og hvor mye kommer det til å koste?

– Sannsynligvis er det en makker til Lindelöf man er på jakt etter, og da innebærer en kandidat som for eksempel Matthijs de Ligt en stor risiko. 19-åringen er allerede Ajax-kaptein, men har ikke opplevd det presset man møter som United-spiller hver eneste uke.

– Kalidou Koulibaly og Raphaël Varane er dyre alternativer som mange United-supportere sikler på, men Toby Alderweireld og Harry Maguire bør være utelukket.

– Hvorfor det, spør Langerød.

– Toby Alderweireld på grunn av alder. Klausulen i kontrakten hans gjør ham billig, men den skadeplagede belgieren er akkurat den type signering United må unngå. Han kommer også til å kreve høy lønn. Maguire har etter VM ikke vist at han er god nok for Manchester United, sier Holth.

NEI TAKK: Eivind Holth har ikke store ønsker om å hente en lett aldrende Toby Alderweireld i sommer.

– Ren og skjær kvalitet det viktigste

Dag Langerød er ikke like på i stopperjakten som Holth og Aaberge.

– Jeg mener først og fremst at det er viktigere å forsterke i to andre posisjoner, og jeg frykter at det vil koste så mye å forsterke i de posisjonene at jeg egentlig ikke har tenkt så mye på stopperplassen. Så kan vi selvsagt håpe på en sommer med kjøp for over 300 millioner pund, men jeg tviler egentlig på at vi får mer enn to gigantkjøp, og bare de to jeg tenker på i andre posisjoner kan bety at vi har handlet for 250 millioner, begynner Langerød.

– Men jeg vil legge til et stort «men» her.

– Det aller viktigste i sommer, slik jeg ser det, uansett posisjon, blir å få tak i ren kvalitet.

– Det er også så godt som umulig å si hva som faktisk er tilgjengelig, men ren og skjær kvalitet føles nesten viktigere enn alt annet. Om det betyr at vi for eksempel får en stopper og en høyreving – og ingen midtbane – så tar jeg det. Det viktigste er at det blir klare forsterkninger av 11eren. Jeg håper ikke vi kommer i en situasjon hvor vi velger fra en lavere hylle bare for å hente.

– Med ren og skjær kvalitet mener jeg at hvis Varane faktisk er tilgjengelig, ja takk. Eller det samme om Koulibaly og jeg vil nesten også putte Milan Skriniar i samme kategori, selv om jeg ikke har sett ham like mye.

– Hvis de faktisk er tilgjengelig – gå all inn, koste hva det koste vil. Da snakker vi fort verdensrekord for en stopper, og antakeligvis også godt over hundre millioner pund, sier Langerød.

EN FAVORITT: Kalidou Kolibaly er manges favoritt – hvis United har en sjanse til å få ham.

– Forsvarssjef er aller viktigst

Mens Langerød egentlig er mer opptatt av å forsterke et par andre posisjoner, mener Bjarte Valen at en ny forsvarssjef er det aller, aller viktigste før neste sesong.

– Men jeg nekter å tro at Varane faktisk kan bli United-spiller før jeg faktisk ser det. Jeg tror mer at United kan få napp på Napolis Koulibaly om vi velger å bla opp. Koulibaly for 120-140 millioner pund om det må til? Ja takk!

– Så er jeg også enig i at de Ligt er spennende, men det er ingenting utad som tyder på at United har vært helhjertet med i kampen om ham så det virker sannsynlig at han havner i Barcelona, sier Valen.

– Heller Tuanzebe som backup

Langerød mener at det enten må bli én av disse absolutte supernavnene – eller ingenting – på stopperplass.

– Som Eivind var inne på, vi har flere ganske jevngode stoppere allerede , men selv om for eksempel Rojo skulle forsvinne i sommer – trenger vi da en ny femte stopper for å fylle opp? Jeg mener nei. Da ville jeg heller hentet tilbake Axel Tuanzebe eller Timothy Fosu-Mensah, to mann som kjenner United-kulturen og som jeg tillater meg å tro at Ole Gunnar Solskjær kan påvirke positivt.

– Nå vet jeg at Solskjær ikke alltid har vært verdens beste til defensiv organisering tidligere, lagene hans har i alle fall litt for ofte sluppet inn en del mål, men med god organisering kan man dekke over mangler i kvalitet. Jeg skal ikke dra dette for langt, men det er bare noen få sesonger siden Southampton nesten hadde det beste forsvaret i Premier League med Fonte, Alderweireld og Yoshida som sentrale spillere, sier han.

– Vel, jeg mener sterkt at vi er avhengige av en ny midtstopper, gjentar Holth.

– Jeg ser aller mest på midtbanen, men en forsvarssjef er nummer to på min liste over mulige forsterkninger i sommer, fastslår han.

Disse har vært koblet til United de siste ukene:

Raphaël Varane: De siste ryktene går på at han vurderer fremtiden sin i Real Madrid. Det er broren Anthony som er agenten. Det er ventet at Real Madrid delvis skal bygge et nytt lag i sommer, men det vil overraske de fleste om franske Varane skulle forlate klubben nå som Zidane er tilbake i klubben. Real-manageren har også uttalt at han tror Varane er fornøyd med situasjonen.

Kalidou Koulibaly: Napoli har flere ganger avvist at han er til salgs. Trener Carlo Ancelotti kaller stopperen et fenomen, men engelsk presse har skrevet at United er forberedt på å bruke store deler av sommerens budsjett på den 27 år gamle senegaleresen. Det ble for et par uker siden nevnt at han kunne være tilgjengelig for 150 millioner euro.

Harry Maguire: Leicester har uttalt at han ikke er til salgs i sommer. Tidligere har det stått at Maguire kun selges for en sum opp mot 90 millioner pund.

Samuel Umtiti: Det har de siste ukene blitt spekulert i at Barcelona er villig til å selge den franske landslagsspilleren siden de vil gjøre plass til Ajax-spiller Matthis de Ligt.

Matthis de Ligt: United skal ha hatt uformelle samtaler med stopperen, ifølge Guillem Balague, men unggutten foretrekker ifølge «alle» foreløpige rapporter den mulige overgangen til Barcelona.

Joachim Andersen: Sampdoria-spilleren nevnes av og til i forbindelse med United, selv om united.no er skeptisk til kildene.

Kostas Manolas: Roma-stopperen skal visstnok ha en utkjøpsklausil på 36 millioner euro.

Toby Alderweireld: Tottenham utløste i januar klausulen i kontrakten hans som betyr at han er Tottenham-spiller til sommeren 2020, med mindre noen betaler 25 millioner pund for å hente ham, for eksempel i sommer.

Milan Skriniar: Inter-spilleren var tidligere koblet til United, men den siste tiden har det egentlig bare kommet rapporter om at han er nær ved å skrive under en ny kontrakt med den italienske klubben.

Powered by Labrador CMS