– Juventus ser en ny Pogba med Chong

Juventus lager trøbbel for United. Igjen.

Publisert Sist oppdatert

– Det er sant at flere europeiske toppklubber følger med på situasjonen til Tahith, men det er fortsatt tidlig.

– Vi venter fortsatt rolig på å se hva United vil tilby slik at vi kan gjøre det som er best for Tahiths utvikling til sommeren.

Det sier Erkan Alkan, Tahith Chongs agent, til nederlandske Voetbal International.

Ønsker å se en klar plan

19 år gamle Tahith Chong har vært på banen i fire United-kamper denne sesongen, i tillegg til to andre kamper under Ole Gunnar Solskjærs ledelse forrige sesong.

Uniteds utfordring er at kontrakten hans går ut til sommeren. Da kan spilleren som forlot Feyenoord til fordel for United i 2016 igjen flytte på seg – om han ønsker det.

Den gangen handlet det om at spilleren og agenten mente at Feyenoord ikke klarte å legge frem en overbevisende plan for utviklingen hans. Dermed ble det i stedet United.

I saken til Voetbal International brukes nå også de samme ordene. Overskriften er at «Juventus vil lage en ny Pogba med Chong», og videre heter det:

– Engelskmennene (United) vil at Chong skriver under på en ny kontrakt, men de har fortsatt ikke presentert en kontrakt som inneholder en plan for videre sportslig utvikling. Så lenge det ikke er tilfelle så kommer angriperen ikke til å skrive under. Så langt er sannheten at United egentlig ikke har brukt ham så mye.

USIKKER FREMTID: Gjør Tahith Chong som han gjorde i Feyenoord – drar til nye jaktmarker til sommeren?

Har fått sjansen

Det er til en viss grad sant, men Chong debuterte altså i 3-1-seieren borte mot Paris St. Germain, da han fikk 11 minutter. Så fikk han en drøy halvtime borte mot Huddersfield i mai.

Denne sesongen fikk han så 21 minutter mot Leicester, 67 minutter mot Astana, 59 minutter mot Rochdale og så fem minutter på tampen mot Newcastle.

Samtidig er det også en del av sannheten at Chong er en av unggutta som har slitt med å reprodusere formen fra U23-laget på førstelaget, som jo er det Ole Gunnar Solskjær hele tiden gjentar: De får sjansen, men de må også levere når de får det.

– Vi ønsker å ha dem her videre

Fredag, i den sperrede delen av pressekonferansen, sa United-manageren følgende om Angel Gomes og Chong, som begge står uten kontrakt til sommeren.

– Vi har hatt en rekke samtaler med gutta. Kontraktene deres går ut til sommeren, men vi ønsker å ha dem her også videre. Jeg kan selv ikke se at det er noe bedre sted å være for en ung spiller som har kommet fra akademiet og så fått sjansen på førstelaget.

– Vi ønsker at de fortsetter utviklingen sin her, og forhåpentligvis ser de at hvis du tar vare på sjansene du får her så får du også flere muligheter, sa Solskjær.

Men så har du altså Juventus i bakgrunnen, et Juventus som har gjort det til en forretningsplan å hente spillere gratis – for så gjerne å selge dem igjen senere med en god fortjeneste.

Som de gjorde med Paul Pogba.

Og som de kanskje kan komme til å gjøre med Tahith Chong.

Powered by Labrador CMS