juniortur old T

– Drømmen er å bli like god som Rashford

MANCHESTER: Tusenvis av unge spillere har drømt om å trene på Uniteds legendariske treningsfelt The Cliff. For Selma Bjørtuft og Anton Ellingseter gikk drømmen i oppfyllelse.

Publisert Sist oppdatert

– Det var utrolig artig, sprudler de to 11-åringene.

Før storkampen mot Aston Villa på Old Trafford fikk de to, sammen med 30 unge United-supportere i alderen 9-12 år, oppleve noe foreldrene deres trolig drømte om de de var på barnas alder, nemlig å trene på Uniteds sagnomsuste treningsfelt The Cliff.

LES OGSÅ: Besøket fikk også god omtale på Uniteds egen hjemmeside

– Jeg fikk mange gode råd

Seansen var en del av Supporterklubbens juniortur i forbindelse med hjemmekampen mot Aston Villa, og før treningsøkten på The Cliff var det også tid til et besøk på Manchester Uniteds museum og en omvisning på Old Trafford.

Der fikk de unge turdeltakerne blant annet prøve managerstolen til Erik ten Hag, sitte i stolen nederlenderen bruker på pressekonferanserommet og ikke minst besøke hjemmegarderoben der United-spillerne gjør seg klare til kampene som spilles på Old Trafford.

For mange av turdeltakerne var dette første gangen de opplevde både England, Manchester og Old Trafford. Treningsøkten på The Cliff i regi av Supporterklubben og Manchester United Soccer Schools gjorde turen helt unik med en opplevelse mange av vennene deres garantert vil misunne dem.

– Det var mange artige øvelser som jeg likte veldig godt. Jeg fikk mange tips og råd jeg kan ta med meg hjem når jeg skal trene for å bli enda bedre, smiler Anton og forklarer hvorfor valget falt på United som favorittklubb.

– Pappa var United-fan og jeg ser kampene sammen med ham, men hele familien heier på United, forklarer han.

– Rashford er favoritten

For Selma ble valget like enkelt.

– Hele familien min heier på United, så da var det også naturlig at det ble United på meg også, smiler hun iført den nye Rashford-drakten hun kjøpte på turen.

– Han er favorittspilleren min, avslører Selma og får et anerkjennende nikk fra Anton.

– Rashford og Garnacho er mine. Garnacho kan bli vanvittig god, smiler Anton.

HOVED junior
UNIK OPPLEVELSE: 30 unge United-fans i alderen 9-12 år fikk trene på The Cliff som en del av turopplegget på Supporterklubbens juniortur i slutten av april. I tillegg fikk de se Bruno Fernandes bli matchvinner for United mot Aston Villa dagen etter.

Treningsøktene i regi av Manchester United sin fotballskole var en strålende mulighet for de unge deltakerne til å lære historien til klubben, delta i de samme oppvarmingsøvelser som Uniteds akademispillere gjør på regelmessig basis, for så å gjennomføre spilløvelser.

The Cliff er treningsanlegget der Manchester United flyttet inn for 85 år siden, helt tilbake i 1938. Anlegget var med på å fostre opp mange av de største United-legendene som Bobby Charlton, George Best, Ryan Giggs, Paul Scholes og David Beckham for å nevne noen, før United flyttet til langt mer moderne fasiliteter på Carrington rundt årtusenskiftet.

20230429_153803
THE CLIFF: Manchester United tok det legendariske treningsfeltet i bruk i 1938 og det er ikke få stjernespillere som har finpusset ferdighetene sine her. Anlegget er fremdeles i Uniteds eie og benyttes først og fremst av Manchester Uniteds fotballskoler og de yngste akademispillerne.

Å få anledning til å trene på The Cliff er ganske unikt for unge spillere som ikke er direkte knyttet til Uniteds akademi eller fotballskoler.

Supporterklubben ønsker å rette en stor takk til Manchester Uniteds sponsor Cadbury som gjorde arrangementet på The Cliff mulig.

Powered by Labrador CMS