Rotet bort tremålsledelse

Mats Møller Dæhli scoret, men måtte se at Sunderland hentet opp United-juniorenes tremålsledelse og stjal ett poeng på Carrington.

United stilte med et sterkt lag til hjemmemøtet mot de svarte kattene, men sparte samtidig noen spillere til fredagens FA Youth Cup-semifinale mot Chelsea. Det var imidlertid vanskelig å se innledningsvis, for ungguttene kjørte over Sunderland i den første omgangen.

Allerede etter fem minutter ordnet Gyliano van Velzen 1-0 da han fikk to sjanser på å sette ballen i mål. Ikke lenge etter kunne han ha doblet ledelsen, men det skulle ta en halvtime før 2-0 ble et faktum.

Van Velzen var igjen involvert, men var denne gangen regissør ved å legge ballen til rette for James Wilson, som ikke gjorde noen feil med sin avslutning. Kun sju minutter senere fikk Mats Møller Dæhli en gavepakke fra Sunderlands sisteskanse da klareringen havnet rett i beina på nordmannen, som enkelt kunne sette inn Uniteds tredje.

Da virket spørsmålet kun å være hvor stor seieren skulle bli.

Sunderland øynet imidlertid et lite håp da Callum Hope scoret fra straffemerket like før pause og kom ut som et helt annet lag etter sidebytte. United stod imidlertid imot kjøret, og akkurat idét det så ut til å ha roet seg, satte gjestene inn et ekstra gir igjen.

I løpet av et drøyt minutt scoret de to ganger, og 3-0 hadde plutselig blitt til 3-3.

En sen sluttspurt fra Uniteds side var ikke godt nok, ettersom laget var alt for svake foran mål i den avgjørende fasen av kampen. Dermed venter Uniteds juniorer fortsatt på deres første seier siden november i seriesammenheng.

MANCHESTER UNITED U18 – SUNDERLAND U18 3-3 (3-1):

1-0 Gyliano van Velzen (05)2-0 James Wilson (31)3-0 Mats Møller Dæhli (37)3-1 Laidler (str 41)3-2 Holland (80)3-3 Thomas (81)

United: Liam Jacob; Liam Grimshaw, Tyler Blackett, Declan Dalley, Luke McCullough (Louis Rowley 87); Jack Rudge, Jack Barmby (Luke Hendrie 62), Ben Pearson, Mats Møller Dæhli (Kenji Gorre 62); James Wilson, Gyliano Van Velzen

Ubenyttede nnbyttere: Joe Coll, Matthew Wilkinson

Spillerstatistikk Scoringsstatistikk Kamper og resultater

1. OMGANG:

1 min: Kampen er i gang.

5 min: UNITED TAR LEDELSEN! Gyliano van Velzen kommer alene med keeper, bommer på første forsøk, men setter returen i mål på volley!

11 min: United har kommet solid best ut. Kan de klare deres første ligaseier siden november?

18 min: De unge djevlene kjører over Sunderland, og Van Velzen er nære å doble ledelsen, men klarer ikke å treffe mål.

25 min: Sunderland sliter med å holde følge med et teknisk godt United-angrep. For sent inne i mange taklinger, noe som irriterer Uniteds juniorer.

30 min: 2-0! Det var kun et tidsspørsmål, og nå har endelig United doblet. Tyler Blackett slår inn på bakre til Liam Grimshaw, men skuddet blir reddet av gjestenes keeper. Returen havner hos Van Velzen, som legger ballen til rette for James Wilson. Angriperen gjør det samme som han gjorde mot Charlton og banker inn 2-0!

35 min: Gjestene vil også være med på moroa, men stolpen hindrer redusering.

37 min: DÆHLI ØKER! Wilson presser keeper til å spille ballen ut rett i beina på Mats Møller Dæhli, som både takker og bukke før han setter ballen i åpent mål.

41 min: 3-1! Sunderland reduserer fra ellevemetersmerket ved Jordan Laidler etter at Ben Pearson bruker ulovlige midler mot Naithan Thomas.

45 min: PAUSE 3-1. Det har vært en strålende omgang av United som både kunne og burde ha scoret flere mål.

2. OMGANG:

46 min: Kampen er i gang igjen.

59 min: Andreomgangen er av en helt annen karakter enn den første, og det er nå Sunderland som styrer, uten å skape alt for mye.

62 min: McGuinness lar to av de største stjernene hvile før fredagens kamp. Jack Barmby og Mats Møller Dæhli går av. Duoen blir erstattet av Luke Hendrie og Kenji Gorre.

68 min: Sjansefattig omgang hittil. Kraftig vind på Carrington, noe som gjør at ballen blir verre å håndtere.

70 min: God mulighet for United! Wilson slår lavt inn på tvers i feltet, men innbytter Gorre bommer fullstendig på ballen og sløser bort sjansen. Like etter kontrer Sunderland, men en solid redning av Jacob hindrer nettkjenning.

80 min: 3-2! Sunderland reduserer med et fantastisk skudd fra 20 meter som Jacob ikke har noen sjanse på.

81 min: 3-3! To mål på drøye minuttet! Gjestene går rett i angrep, og plutselig har de utliknet!

87 min: United gjør sitt siste bytte. Luke McCullough går av og gir kapteinsbindet til Tyler Blackett. Louis Rowley kommer inn.

89 min: Enorm sjanse for United, men ingen foran mål klarer å dytte ballen i nettmaskene. I stedet kontrer Sunderland, men en livsviktig takling fra Declan Dalley gjør at det fortsatt står 3-3.

90 min: SLUTT 3-3. United suverent best i førsteomgang, men lot Sunderland komme tilbake igjen i kampen etter sidebytte og roter til slutt bort en tremålsledelse.