3.745…men snart slutt?

Tar Uniteds stolte rekord slutt i høst?

Publisert Sist oppdatert

3.745 er det magiske tallet.

Det er hvor mange ganger på rad United har stilt med en spiller fra egen junioravdeling i A-lagets stall – enten fra start eller på benken. Det hele startet 30. oktober 1937, og i hele 73 år på rad, frem til 2011, var det en spiller fra juniorstallen i førsteelleveren.

Men statistikken på å ha en spiller fra junioravdelingen blant de 18 har holdt seg, og nå har United spilt 3.745 kamper på rad med en juniorspiller fra start eller på benken.

Så er spørsmålet om statistikken står for fall denne høsten.

Manchester United FC Official Photocall
Sam Johnstone

Juniorer skyves ut?

I åpningskampen mot Tottenham var det ingen fra egen junioravdeling i førsteelleveren, men Sam Johnstone, Paddy McNair og Andreas Pereira satt på benken. Så langt alt bra, men fremtiden ser kanskje ikke like lys ut?

Fortsetter David de Gea i klubben er det store sjanser for at han kommer inn, og da forsvinner Johnstone fort ut. Skulle De Gea selges ligger det nok litt i kortene at United også vil handle en ny keeper, noe som trolig også sender Johnstone ut av troppen.

På midtstopper-plass er Marcos Rojo svært nær et comeback etter sin forlengede ferie, og etter hvert vil forhåpentligvis Phil Jones være klar igjen. Det setter Paddy McNairs plass i 18-mannstroppen i fare.

pereira4
Andreas Pereira.

Og hva skjer med Andreas Pereira når Marouane Fellaini returnerer etter suspensjonen? Eller Pedro kjøpes? Eller Louis van Gaal finner den spissen han ønsker?

Samtidig går også spillere som Jonny Evans, Tyler Blackett, James Wilson og Adnan Januzaj under kategorien egenproduserte, og alle disse er selvagt alternativer i en A-lagstropp.

Har du fått med deg at united.no har et nytt forum? Involver deg og diskuter United på unitedforumet.no.

Langt foran rivalene

Statistikken er stolt når man sammenlikner med det samme hos andre lag.

En oversikt som ble publisert i ulike sosiale medier denne uka, som talte til ogmed forrige sesong, viste at regjerende ligamester Chelsea, samt rivalene City og Liverpool, ligger langt bak United.

Nest best i Premier League er Watford, med 1912 kamper på rad, mens Everton er tredje best, med 900 kamper på rad med en spiller fra egen junioravdeling i førsteelleveren eller på benken.

Statistikken slik den så ut FØR ligastarten denne sesong:

Youth team graduate in the match day squad streaks for every PL teamManchester United 3745 consecutive games(included the Spurs game) since 23 Oct 1937. Incredible!

Posted by Manchester United Die Hard Fans on 12. august 2015

Hva sier du?

Er denne statistikken kun et tall eller noe Louis van Gaal og United må sørge for at fortsetter også videre?

Powered by Labrador CMS