Sender overgangsstikk til United og resten av de engelske klubbene

Bayern-trener Julian Nagelsmann har bitt seg merke i at flere engelske klubber virker å ha bedre råd enn resten av fotball-Europa denne overgangssommeren.

Publisert Sist oppdatert

Om drøyt halvannen uke vil Ole Gunnar Solskjær og resten av United vite hvem som blir klubbens motstandere i høstens gruppespill i Champions League. Trekningen i europeisk klubbfotballs gjeveste turnering finner sted allerede torsdag 26. august.

Bayern München er ett av lagene andreseedede United kan trekke. Tyskerne er regjerende Bundesliga-mestere og er følgelig førsteseedet i turneringen.

Robert Lewandowski og kompani er naturligvis blant de tøffeste motstanderne United kan trekke. Laget fra sørøst-Tyskland vant turneringen så sent som i 2020 og var nære ved å ta seg videre fra foregående sesongs kvartfinaler.

United har på sin side ikke kommet lenger enn til kvartfinalen de ti siste årene.

Etter sommerens overgangsvindu kan det dog virke som at både United og resten av de engelske lagene har styrket seg i forhold til de tyske ligamesterne. På Old Trafford har både Jadon Sancho og Raphaël Varane kommet inn for summer på til sammen rundt 100 millioner pund.

Det samme har Manchester City brukt på å hente Jack Grealish, mens Chelsea har sprengt banken for å hente Romelu Lukaku tilbake til Stamford Bridge.

Bayern München har på sin side ikke brukt mer enn omtrentlige 35 millioner pund på midtstopper Dayot Upamecano, samtidig som resten av fotball-Europa – med unntak av Qatar-eide PSG – ikke ser ut til å ha råd til å betale i dyre dommer for spilleroverganger.

ENDTE I BAYERN: Tidligere Leipzig-spiller Dayot Upamecano ble lenge lenket til United, men endte i stedet opp på Allianz Arena. Her forsøker han forgjeves å stoppe Marcus Rashford.

At det engelske klubbtrekløveret virker å ha større økonomiske muskler enn resten av startheatet i årets Champions League, virker Bayern-trener Julian Nagelsmann å ha fått med seg.

Den nyansatte 34-åringen er nemlig klar på at hans arbeidsgiver ikke er i stand til å slå i bordet med de samme summene som det de engelske konkurrentene gjør.

– Det er ikke lett å bruke mange penger – vi er ikke i Premier League, sier Nagelsmann ifølge Manchester Evening News.

Trenertalentet forteller videre at «vi får se» om det kommer ytterligere forsterkninger før overgangsvinduet stenger, noe som altså skjer få dager etter det er klart om tyskerne blir Uniteds motstandere i mesterligaen.

Om så blir tilfelle, kan det hende Solskjær og kompani møter et Bayern-lag som er tilnærmet likt versjonen fra foregående sesong.

– Dersom det er mulig, kan vi kanskje få inn en ny spiller. Hvis ikke, går det også fint. Da jobber vi bare med spillerne vi allerede har i stallen, forteller Nagelsmann. 

Powered by Labrador CMS