– United spilte ikke bra, men de forsvarte seg veldig bra

Publisert Sist oppdatert

Julian Nagelsmann gikk på et av sine verste tap da RB Leipzig ble sendt hjem med et 5-0-tap i sekken i oktober.

Nå er situasjonen likevel slik at hvis tyskerne slår United tirsdag kveld så er det de som avanserer i Champions League. United trenger minst uavgjort for å avansere. Det poenget må også fåes mot et RB Leipzig-lag som står med sju seirer på sju hjemmekamper i alle turneringer hittil denne sesongen.

Trener Nagelsmann er klar på at det ikke er noe rom for å slappe av underveis tirsdag, spesielt mot et United-lag som denne sesongen så ofte har vist at de kan snu dårlige utgangspunkt til seier.

– Vi er klare over at selv om United ligger under så kan de snu kampene. De har vist det i det siste. Derfor må vi spille til dommeren blåser av. Vi må kjempe til siste slutt for å få tre poeng mot dem.

– Så vet jeg ikke hvem denne kampen blir enklest for – laget som tapte 5-0 sist eller laget som vant 5-0? Resultatet den gangen spiller nok uansett ikke noe stor rolle. De ser nok på dette som en helt ny kamp.

– Vi analyserte også kampen sist. Vi viste spillerne våre hvor gode United var i enkelte situasjoner. Vi var det beste laget, men litt for redde i begynnelsen av kampen. Vi kan forbedre oss mye, spesielt på siste tredel.

– United forsvarte seg godt. Vi kan ikke si at de spilte bra, men de forsvarte seg veldig bra.

LEIPZIG-TRENER: Julian Nagelsmann.

– Så er dette blitt komplisert også for United nå. De har ledet gruppa det meste av tiden, men hvis de taper nå så blir de kanskje utslått, sa han på mandagens pressekonferanse.

Leipzig-treneren la til at midtbanespiller Lazar Samardzic er ute etter en positiv coronatest. I tillegg mangler Leipzig Konrad Laimer, Lukas Klostermann, Benjamin Henrichs og Dayot Upamecano – sistnevnte med suspensjon.

Powered by Labrador CMS