kounde333

Duellen: Kounde mot Varane og Torres

Publisert Sist oppdatert

I en artikkelserie vil united.no ta en nærmere titt på de ulike midtstopper-alternativene som preger ryktebørsen.

Lørdag startet det hele da vi satte Real Madrids Raphaël Varane opp mot Villarreals Pau Torres i første duell.

Nå er det tid for en kikk på Sevillas høyt verdsatte stopper, franske Jules Kounde (22).

Styrkene:

* Kounde er bare 22 år gammel – altså to år yngre enn Torres og hele seks år ynge enn Varane.

* Den franske landslagsspilleren (debuterte mot Wales forrige uke) er, som Varane, en høyrebeint høyre midtstopper. Til sammenlikning er Torres altså en venstrebeint venstre midtstopper. Så vidt united.no har forstått så er United altså mest på jakt etter en høyre midtstopper, siden den venstre stopperplassen er og skal være Maguires.

* Det er én virkelig stor forskjell på Kounde og de to andre: Franskmannen er bare 178 centimeter høy – hele 13 centimeter kortere enn de andre. Her er forskjellen så stor at det nesten virker merkelig om United virkelig vurderer såpass ulike stoppertyper. Samtidig: 178 centimeter er kanskje noe unormalt for en stopper, men legenden Carles Puyol var heller ikke høyere enn det.

* Koundes største styrke, slik jeg ser det, er pasningsspillet og hans offensive styrke. Han er ekstremt sikker med pasningsfoten, og er også en svært offensiv midtstopper. Han er gjerne å finne bare 25-30 meter fra motstanderens mål når laget hans står høyt.

Fantastisk mål – å se Kounde i slike posisjoner er ikke helt unormalt:

* Hvis det skulle åpne seg litt rom foran ham så er han altså meget glad i å ta med seg ballen fremover i banen.

* Med «bare» 178 centimeter på sokkelessen så virker han raskere på de første meterne, noe raskere på retningsforandringer og også generelt bittelitt kvikkere enn det både Varane og Torres er. Når man ser på Kounde får man litt følelsen av at man ser på en person som har løpt en del friidrett tidligere i livet.

* Han har god kroppsbeherskelse, og ser aldri særlig stresset ut på banen.

* Det må også sies at han tross en del færre centimeter absolutt er brukbar på hodet.

* Han er også vant til å stå ganske høyt i banen for Sevilla, noe som må sies å være en erfaring United nok setter pris på når de skal vurdere midtstoppere.

* Han er anvendelig. Da han A-landslagdebuterte for Frankrike mot Wales i midtuka så var det som høyreback, og han er, som tidligere nevnt, altså en svært offensiv stopper. Slik scorer han høyt på en del statistikker. Spørsmålet er om hvor overførbart det er til United. Jeg er usikker.

Kounde v Varane:

koundevarane
STATISTIKK: Hentet fra Opta-spesialisten.

Ulempene:

Det er bare å være ærlig på det. Jeg ser i utgangspunktet ikke en ny Puyol nå. Jeg ser heller trøbbel grunnet størrelsen, og det er min store, store innvending mot å vurdere et kjøp av ham.

* Jeg synes jeg for ofte ser at han sliter når han skal inn i rygg på en spiss. Han blir rett og slett litt for liten eller litt for sped. Jeg har flere ganger under vurderingene tatt meg i å tenke at dette ikke vil være ideelt for Premier League, hvor han da ofte kan havne i dueller mot større spisser – og ofte også alene i én mot én-dueller.

* Jeg føler også (den manglende) størrelsen taler imot ham i én mot én-dueller. For mange ganger har jeg sett ham blitt gått av eller ikke klart å hindre motspiller i å få til noe. Jeg ville vært tryggere i de posisjonene med både Varane og Torres.

* Prisen skal ligge på 65-70 millioner euro. Utkjøpsklausulen ligger, ifølge rapportene, på nærmere 80 millioner euro. Det betyr at han er minst like dyr – eller dyrere – enn også den høyeste rapporterte prisen på Varane. Da skal Uniteds speidere være veldig sikker på at det som nå er 22 år gamle Kounde kan bli mer som Puyol var det.

Konklusjonen:

* I nåværende United-lag har det ofte blitt pratet om at Victor Lindelöf er en spiller som kan identifiseres av motstanderne som et sårbart punkt.

Kounde har en masse kvaliteter, men med den manglende størrelsen så sitter jeg litt med samme følelse – at han også ville sees på som et sårbart punkt. Det betyr ikke at Kounde har klart seg bra mot store spisser før, men det betyr at han fort blit utpekt som et mulig punkt som kan straffes i United-laget.

Jeg vurderer ham bak både Varane og Torres i én mot én-dueller, mye på grunn av størrelsen, og det ville for meg vært snodig om United skulle forsterke backfireren – og forsøke å styrke seg selv på dødballene – ved å hente en kort midtstopper til Premier League. Akkurat nå betyr kvalitetene hans med ball – og den offensive viljen – mindre, slik jeg vurderer ham.

Så er han bare 22 år, altså hele seks år yngre enn Varane, men United trenger en oppgradering på stopperplass som helst fungerer fra første spark på ballen. Sånn sett rangerer jeg Kounde bak både Varane og Torres på min stopper-ønskeliste denne sommeren.

Varanes kvaliteter virker, for meg, å stå strålende til Maguires, og den rapporterte prisen på Torres – og kvalitetene hans – sørger også for at han havner foran Kounde på lista mi.

Powered by Labrador CMS