JM

Utelukker ikke at han blir

Publisert Sist oppdatert

Juan Mata er på utgående kontrakt i United og er forventet å forlate klubben etter sesongen, men spanjolen selv forteller at det ikke er endelig avgjort hvorvidt han drar eller ikke.

Midtbaneeleganten sier at han skal snakke med Erik ten Hag før det avgjøres hvor han spiller neste sesong.

– Vi får se hvordan vi føler på det og hvordan han tenker når vi får snakket sammen. Etter det kommer vi til å ta en avgjørelse på det, sier Mata til The Athletic.

Skuffet over spilletiden denne sesongen

34-åringen forteller at han har latt seg imponere av det Ten Hag har fått til i Ajax. Nederlenderen forlater hjemlandet med tre seriegull og to cuppokaler på litt over fire år i Ajax.

Nå håper Mata at 52-åringen er rett mann til å lede United tilbake til toppen, enten det er med spanjolen på laget eller ikke.

– Jeg har hørt at han er veldig metodisk i sin tilnærming til kamper, han er veldig fokusert og seriøs. Han har lyst til å vinne, men på en spesifikk måte. Jeg bare håper med hele meg – uansett om jeg fortsatt er her eller ikke – at han kan implementere det her, være seg selv og vinne trofeer med denne store klubben.

TENBLIND
MERITTERT MANN: Erik ten Hag har ledet tidligere United-spiller Daley Blind og resten av Ajax til atter et seriegull denne sesongen.

En mulig kontraktsforlengelse til Mata vil nok komme overraskende på flere, ettersom veteranen ikke har spilt fra start i flere enn fire kamper hittil denne sesongen.

På ryktebørsen har det både blitt skrevet at den slepne teknikeren vil dra tilbake til La Liga og at han vil legge opp etter sesongen. Det har også blitt spekulert i at han vil gå inn i trenerapparatet til United, noe han selv avkrefter.

– Jeg er like sulten etter å vinne og nyte fotball som alltid. Og jeg føler helt ærlig at jeg ikke er ferdig med å vinne og konkurrere på et profesjonelt nivå, sier Mata, som også gir uttrykk for at han ikke er fornøyd med mengden spilletid han har fått denne sesongen:

– Jeg har følt på at jeg kunne ha bidratt i situasjoner der laget trengte mål.

Manchester United v Brentford - Premier League
VAR DET IKKE FARVEL LIKEVEL? Ifølge Juan Mata er det ikke helt sikkert at han forlater United etter sesongen.

Også etter forrige sesong var det lenge usikkert hvor Matas umiddelbare fremtid lå. Ole Gunnar Solskjær uttalte at det var opp til spanjolen selv å avgjøre om han ønsket å bli eller ikke. Til slutt forlenget han altså United-oppholdet med ett år.

Mata forteller at han valgte å bli på grunn av kjærligheten til klubben, at han følte at han hadde mer å gi på banen, og at at han ikke ønsket å avslutte United-karrieren på et coronatomt Old Trafford etter en vanskelig sesong, der han blant annet mistet moren sin.

I tillegg trodde han at United – med kjøpene av Jadon Sancho, Raphaël Varane og Cristiano Ronaldo – endelig kunne konkurrere i toppen av engelsk fotball igjen.

– Da vi gjorde de signeringene vi gjorde, følte jeg genuint på at vi nå kunne kjempe om å vinne Premier League. Derfor forlenget jeg, fordi jeg ønsket å være del av det. Jeg har alltid sagt at å vinne et stort trofé med United hadde vært en utrolig følelse etter alle årene mine her. 

– De som ikke er klare for oppgaven, bør ikke være her

I stedet for tittelkamp har de rødkledde levert den verste sesongen av et United-lag i moderne tid. Blir det ikke seier i sesongfinalen mot Crystal Palace søndag, skal Bruno Fernandes og kompani muligens spille Conference League neste sesong.

Mata mener at verken Solskjær eller vikar Ralf Rangnick har klart å skvise nok ut av troppen denne sesongen.

– Fra en managers ståsted, blir det lettere å vinne når du får det beste ut av enhver spiller i stallen. Både spillerne som spiller mer og spillerne som spiller mindre. Det har dessverre ikke skjedd denne sesongen. For meg er det det som er det store problemet heller enn at spesifikke taktikker har slått feil.

sunnywa
KLARTE IKKE Å FÅ NOK UT AV UNITED-SPILLERNE: Dermed sa det stopp for Ole Gunnar Solskjær etter 4-1-tap for Watford.

Spanjolen sier at det ikke er hans oppgave å vurdere om Ten Hag er riktig mann til å få mer ut av United-spillerne, men er klar på at bare er det beste er godt nok for klubben han har spilt for siden januar 2014.

– Jeg er ikke i en posisjon der jeg kan velge manager. Det jeg vet er at Manchester United trenger individer av øverste klasse i alle avdelinger. Denne klubben bør ha det aller beste i alle ledd, enten det er på eller utenfor banen. Det er den eneste måten denne klubben kan kjempe om de store trofeene på. 

Midtbanespilleren understreker at også spillerne må ta på seg skyld for hvordan sesongen har utartet, at det «åpenbart» har blitt gjort feil på banen og at spillerne kanskje ikke har taklet managerskifter og andre utenomsportslige hendelser på best mulig vis.

– Vi klarte ikke å leve opp til enkelte standarder. Uansett om det handler om holdninger, nivået på trening eller ting som har skjedd utenfor banen, så har vi ikke vært gode nok.

Leicester City v Manchester United - Premier League
FÅTT LITE HJELP: Cristiano Ronaldo er én av få spillere som har prestert denne sesongen. Her er han skuffet etter 4-2-tapet for Leicester i oktober.

Nå mener Mata at kulturen i klubben må «nullstilles».

Det innebærer blant annet at spillerne som ikke har det som kreves for å være i United, blir sendt på dør.

– Dette er Manchester United. De som ikke lever opp til klubbens standarder og ikke er klare for oppgaven, bør ikke være her. Det er så klart jeg kan få sagt det.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS