Den eneste som matchet Juves offensive spillere

Victor Lindelöf var veldig positiv, men Juan Mata var kanskje ikke så verst han, heller?

Publisert Sist oppdatert

Da United snudde 0-1 til 2-1-ledelse borte mot Chelsea var Juan Mata magisk god.

Mot Juventus sprikte vurderingene mer.

På lesernes spillerbørs her på united.no fikk han 5,32 i karakter, nest best av de offensive spillerne (Pogba var bedre), mens Supporterklubbens Eivind B. Holth hadde ham på en 5er, og skrev «lang mer anonym enn på Stamford Bridge».

Manchester Evening News ga ham en svak 4er – og bare Lukaku fikk dårligere. Daily Mail mente han var Uniteds svakeste sammen med Pogba og Lukaku, mens andre, som The Times, ga ham en bedre karakter.

Det som er sikkert er at Uniteds spanske 30-åring var den eneste som matchet de offensive Juventus-spillerne når det gjaldt pasningskvalitet.

Han var den eneste United-spilleren som traff på over 90 prosent av pasningene. Faktisk traff han på 94,7 prosent av pasningene sine, noe som er et ekstremt høye tall for en offensiv spiller. Det blir ikke noe dårligere om man legger til at 26 av pasningene han var på Juventus’ halvdel, og at treffsikkerheten der var 92,3.

Til sammenlikning så endte Paul Pogba, på papiret den mest skapende spilleren i laget sammen med Mata, på en treffprosent på 82,8, men på Juventus’ halvdel var franskmannens treffsikkerhet kun 73 prosent.

Så er pasninger og treffsikkerhet bare én del av fotballspillet, men vel vitende om at godt over halve Juventus-laget lå på 90 pluss – så er det greit å vite at Mata, som eneste United-spiller, var på samme nivå.

Fra før av vet man også at alle statistikker har han som én av de som hver gang løper mest på Uniteds lag, en annen statistikk United sliter med å ligge jevnt med motstanderne på.

Kanskje har sånn sett den siste tidens utfordringer faktisk ført til noe positivt, nemlig at Mata nå får sjansen fast som 10er videre?

50 rett rundt hjørnet

Fra før av er han den spilleren i Premier League som har scoret flest frisparksmål siden han ankom ligaen. Hans neste mål – eller målgivende – blir også en milepæl. Han står nemlig med 49 mål og 49 målgivende så langt i ligaen.

– Det var jeg faktisk ikke klar over, men forhåpentligvis kan jeg komme inn i en periode med noen scoringer. Mål gir også selvtillit slik at man bare vil ha flere mål, sier Mata til MUTV.

Merk: Pasningsstatistikken er gitt til united.no av Opta.

Powered by Labrador CMS