22. mars er datoen for spektakulære United-mål – har skjedd de tre siste gangene

Publisert Sist oppdatert

Egentlig er det litt synd at det er landskampperiode nå, for det hadde passet bra med en United-kamp i dag, 22. mars.

Tilfeldigvis er det nemlig slik at United har scoret spektakulære mål i våre tre siste 22. mars-kamper – i 2015, 2014 og 2003.

22. mars 2015: Da Anfield ble Juanfield

United besøkte Anfield, og tok en ganske tidlig ledelse etter at Ander Herrera spilte ballen gjennom til bestekompis Juan Mata, og Mata satte den kaldt i mål fremfor The Kop.

Et fint angrep, men det er selvsagt ikke det målet vi sikter til når vi snakker om 22. mars som en dag for spektakulære mål.

United ledet 1-0 til pause, og da fant Liverpool-sjef Brendan Rodgers ut at det var på tide å få innpå kaptein Steven Gerrard. Nå skulle det bli fart på Liverpool!

I stedet endte det med at Liverpool-kapteinen ble utvist i sin siste kamp mot erkerivalen rett etter å ha kommet innpå, etter å ha tråkket på Ander Herrera.

Da var det ikke noen stor overraskelse at United kunne doble til 2-0, men du verden for et mål Juan Mata vartet opp med, da han på akrobatisk vis scoret Uniteds andre mål.

Da var det heller ikke så nøye at Liverpool reduserte ved Sturridge, eller at Wayne Rooney bommet på et straffespark på overtid.

Se MUTV-høydepunktene her.

GLAD MANN: Juan Mata.
GLAD MANN: Juan Mata.

22. mars 2014: Rooneys skudd fra rett over midtbanen

Året før på samme dato, så spilte United også en bortekamp – mot West Ham.

Som Mata året etterpå, så var det samme mann som stod for begge målene, men denne gangen var det det første av målene som var det mest spektakulære.

I kampens åttende minutt scoret nemlig Wayne Rooney fra nesten midtbanen, passende nok med David Beckham på tribunen.

22. mars 2003: Van Nistelrooys soloscoring

Også her var det samme mann som stod for alle målene, men i dette tilfellet var det tre mål, ikke to.

Ruud van Nistelrooy scoret nemlig samtlige av Uniteds tre mål da i en 3-0-seier mot Fulham.

Det første var et straffespark, og det siste var et skudd fra et innlegg som trillet i mål etter å ha vært via en forsvarsspiller. Det var det andre målet som virkelig var bra.

Ruud van Nistelrooy var jo først og fremst kjent for sine prestasjoner i motstanderens sekstenmeter, men her satte han fart fra egen banehalvdel før han med en lur avslutning sendte ballen i mål.

Da klubben for noen år siden la ut en video med Van Nistelrooys ti beste scoringer for United, så kom dette målet helt øverst – se videoen her (det spektakulære Fulham-målet kommer etter 3.40 av videoen).

ruud220303
GLAD MANN: Selv Ruud van Nistelrooy selv så noe overrasket ut over å ha scoret et slikt mål.
Powered by Labrador CMS