Den spanske hovmester

Sjekk statistikken som viser hvorfor Rooney, Van Persie og Falcao trenger venstrebeinet til Juan Mata.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney og Robin van Persie har scoret flest mål, Ángel Di María er assistkongen, men hvem er egentlig hjertet i United-angrepet?

Jo, det er Juan Mata.

I alle fall dersom vi utvider den tradisjonelle målstatistikken i fotball og ser på hva som skjer i trekkene før målene scores.

United.no har tatt en kikk på hvilke spillere som har satt i gang flest angrep som har endt med scoring for United i 2014/15-sesongen, og ikke altfor overraskende er det Juan Mata som har tatt ansvar som den offensive playmakeren foran Michael Carrick.

To stykk målfarlige venstrebein.
To stykk målfarlige venstrebein.

Fem ganger har spanjolen vært tredje sist på ballen før et United-mål.

Van Persie står med samme antall, men dersom vi også ser på ordinære målgivende er det Mata som skiller seg ut med tre ordinære målgivende, i tillegg til de fem gangene han har vært tredje sist på ballen.

Kanskje er det noe med at Mata trives med Van Persie og Rooney? Både mot Liverpool og Newcastle var trioen involvert i samtlige tre mål, og United har heller ikke tapt en eneste av de ni kampene de tre har startet sammen.

Tar vi med tidligere statistikker vi har skrevet om her på United.no har Mata noen fine attester å vise Van Gaal over nyttår:

Powered by Labrador CMS