Ferdig i United: Åtte minneverdige Mata-øyeblikk

Mata forlater Manchester United – her er de åtte mest minneverdige øyeblikkene for spanjolen i United-drakta.

Publisert Sist oppdatert

Det begynner å bli en stund siden Juan Mata debuterte for Manchester United. Hans første kamp for klubben var den 28. januar 2014, altså for godt over åtte år siden.

Motstander den gang var Cardiff City, som hadde Ole Gunnar Solskjær som manager.

– Jeg husker hans ord i spillertunnelen før jeg gikk ut på banen. «Velkommen til denne fantastiske klubben, Juan. Det er utrolig, det kommer du til å få se. Nyt det så mye du kan, og lykke til!», sa Solskjær til spilleren han senere ble manager for.

Det har nå blitt bekreftet at Mata forlater Manchester United, og vi har i den forbindelse hentet frem igjen en uhøytidlig liste over de åtte (ikke et helt tilfeldig valgt tall) mest minneverdige Mata-øyeblikkene i klubben, først publisert mot slutten av 2018 i forbindelse med hans 200. kamp.

1. Juanfield (mars 2015)

To Mata-mål – det siste av dem en virkelig perle – senket Liverpool på Anfield på det som skulle være Steven Gerrards store dag (hans aller siste kamp mot United) – hjemmelagets kaptein ble i stedet utvist etter å ha vært på banen i noen få sekunder.

Se 2-0-målet:

(Takk til TV 2 for videobildene i denne saken.)

2. Den viktige finaleutligningen (mai 2016)

Det så stygt ut da Jason Puncheon sendte Crystal Palace i ledelsen på Wembley i det 78. minutt. Skulle vi virkelig ikke vinne FA-cupen denne gangen heller, etter å ha gått uten å løfte det troféet siden 2004?! Heldigvis var Mata våken nok til å sette inn 1-1 bare noen minutter etterpå, før Jesse Lingard avgjorde i ekstraomgangene etter at United var blitt redusert til ti mann.

3. Målene mot City (april 2015 og oktober 2016)

To ganger har Mata scoret mot Uniteds byrival. Først da Van Gaals United vant 4-2 mot City i april 2015 – Mata scoret det viktige 3-1-målet, og United kom enda nærmere å sikre seg en plass i neste års Champions League. I Mourinhos første sesong ble det en ny scoring mot City – Mata scoret kampens eneste mål mot Guardiolas menn da United avanserte i ligacupen (en turnering vi senere vant).

4. Utligningen mot Juventus (november 2018)

Som mot Crystal Palace: Det var et mål som tente håpet, og som etter hvert bidro til at det ble en av de viktigste seierne under José Mourinho.

5. Nok et mål mot Liverpool (desember 2014)

Når vi tenker på Juan Mata, Liverpool og 2014/15-sesongen, så tenker vi umiddelbart på hans to mål på Anfield. Men vi glemmer ikke mål mot Liverpool så lett, så vi passer på å huske at han også stanget inn 2-0-målet da vi slo Liverpool 3-0 på Old Trafford tidligere den sesongen.

6. Selve signeringen (januar 2014)

Mata var den første virkelig store signeringen etter at Sir Alex Ferguson ga seg i United. Etter det han hadde vist i Chelsea i flere år, så var det lov å være entusiastiske. Mata ankom Carrington i helikopter, og håpet var også at spanjolen kunne få United til å fly høyt igjen.

Akkurat det skjedde kanskje ikke, men Mata ble uansett en svært populær Manchester United-spiller.

7. Frisparket mot Watford (mars 2016)

Watford kjempet hardt, og United klarte ikke å bryte gjennom, så det så ut til å gå mot et uavgjortresultat på Old Trafford. Noen få minutter før slutt dunket Mata inn kampens eneste mål – med et herlig frispark.

8. En aften på Tapeo & Wine (oktober 2017)

Det ville vært helt feil å ikke ha med noe her som handler om personen Mata, for det er nok mange som er like mye fan av personen som av spilleren. Vi velger å nevne da han tok seg tid til 120 av supporterklubbens reisende på restauranten sin noen dager etter at United hadde slått Spurs i oktober 2017.

Han tok seg tid til å slå av en prat med alle sammen, i tillegg til at han hadde en spørsmål/svar-seanse etterpå. For en fyr! Les mer om besøket her, og se video under:

 

Er det noe vi burde tatt med som er glemt i denne artikkelen? Bruk gjerne kommentarfeltet!

Powered by Labrador CMS