– Vi må forholde oss positive

MATAS BLOGG: Den lille spanjolen er skuffet over søndagens resultat, men velger som han pleier å gjøre.

Publisert Sist oppdatert

Juan Mata er, som vi har lært oss, en positiv fyr. Derfor har han bestemt seg for å holde hodet hevet gjennom sesongens avgjørende uker, selv om det ikke gikk Uniteds vei på Emirates.

Selv var han tilbake på fotballbanen for første gang etter lyskeoperasjon og bortimot to måneder på sidelinjen, og følte seg, gledelig nok, frisk og fin etterpå.

– Jeg var tilbake for å gjøre det jeg liker aller best, og er skikkelig opprømt over å kunne få hjelpe til så godt jeg kan nå som vi er på oppløpssiden, skriver han, og legger til at han mener kampen mot Arsenal var mer eller mindre jevnspilt før pause.

– Begge lag skapte sjanser, og de var heldige med sitt første mål i andre omgang. Når de så fikk enda en scoring like etterpå, ble situasjonen straks mer komplisert for oss.

Akademiet er i god stand

Mata synes det er verdt å trekke frem to andre aspekter ved søndagens kamp, nemlig det faktum at både Axel Tuanzebe og Scott McTominay fikk debutere — Tuanzebe fra start, mens McTominay aldri før har spilt på høyere nivå enn U23.

– Jeg er veldig glad på deres vegne, og dette viser at Akademiet gjør en god jobb, slår han fast.

AXEL TUANZEBE fikk sin første kamp fra start da United gjestet Emirates.

– Vi vil til Champions League

Første oppgave heretter blir naturligvis torsdagens viktige returmøte med Celta Vigo, hvor sammenlagvinneren premieres med billetter til finalen i Stockholm den 24. mai. 

Mata er fortsatt av den oppfatning at det fortsatt er mulig å nå Champions League via ligaspillet, selv om han vedgår at sjansene er betraktelig mindre nå enn før søndagens kamp.

– Den andre måten å nå dit er, som alle vet, å vinne Europa League. Vi skal da også gjøre alt som står i vår makt for å nå det målet. Vi trenger en solid forestilling mot Celta, og har allerede skaffet oss en fordel.

– Men, de kommer hit med mål om å snu det hele på hodet, og det gjør dem farlige, advarer Mata, før han tar en sveip innom spansk fotball og deretter avslutter med å takke for alle hilsener etter søndagens nederlag:

– Og, nå som jeg er tilbake, håper jeg å kunne avslutte sesongen på topp ved å vinne Europa League og resten av kampene i Premier League.

Her kan du lese hele ukens blogginnlegg fra United nummer 8

Powered by Labrador CMS