– Skjebnekamp i Tyskland

MATAS BLOGG: Denne uken skriver Mata blant annet om den uhyre viktige kampen mot Wolfsburg.

Publisert Sist oppdatert

To dager etter det skuffende resultatet mot West Ham, og dagen før skjebnekampen mot Wolfsburg i Tyskland, innleder Juan Mata ukens blogg ved å innrømme at dette neppe er den beste dagen, verken til å skrive eller lese den. Likevel maner han til positivitet, og minner om at det fortsatt er lenge igjen av sesongen.

Mata røper at han har stor forståelse for fansens frustrasjoner over lagets manglende evne til å avgjøre fotballkamper, og hevder at de deles av spillerne. Likevel oppfordrer han alle til å se fremover.

– Vi må gi alt vi har i hver kamp, så vil vi få de resultatene vi er ute etter, skriver han, og understreker at det siste som trengs i nåværende situasjon, er at noen setter seg ned og fortviler.

“Ingen ønsker mer enn oss å vinne og å sette sammen en seiersrekke.”

Juan Mata

– Isteden må vi reise oss og forsøke å bli bedre. Ingen ønsker mer enn oss å vinne og å få til en seiersrekke, og den eneste måten det lar seg gjøre er ved å stå sammen, skriver han.

Mata tar videre utgangspunkt i kampen mot West Ham når han prøver å forklare hvor vanskelig det er å knipe alle poengene når man ikke griper sjansene.

– Da tenker jeg primært på sjanser som oppstår tidlig (siden selvtilliten vokser når man scorer først), selv om det skal sies at også West Ham hadde sine muligheter til å ta ledelsen. Det var takket være David (De Gea) og stengene at det endte uten baklengsmål, konstaterer han.

Null baklengs = positivt

Og nettopp gjerrigheten bakover er noe av det positive Mata mener at laget kan ta med seg, både fra denne kampen og fra sesongen som sådan.
Han er ellers klar på at laget må heve seg, ikke minst i avslutningsfasen. Han bedyrer da også at spillerne jobber med dette hver eneste dag på treningsfeltet.

Har tro på avansement

Så får vi bare håpe at dette arbeidet bærer frukter allerede når laget møter Wolfsburg i tirsdagens avgjørende gruppespillkamp i Champions League:

– Som alle vet står vi overfor en utrolig viktig kamp i Tyskland. Ja, sannsynligvis må vi vinne den for å nå neste stadie, skriver Mata, uten å legge skjul på at det kommer til å bli en tøff oppgave.
Han påstår imidlertid at spillerne selv har tro på at de vil klare å sikre billetter til turneringens utslagsfase, og at laget i så fall vil skaffe seg sårt tiltrengt selvtillit foran resten av kampene i det hektiske desemberprogrammet.

Mata smetter som vanlig også innom La Liga, før han avslutter ukens blogg med å takke for støtten og love at spillerne vil gi alt for å snu uavgjortkamper til seire.

– Så håper jeg at vi alle får en god uke!

Klemmer,

Juan.

Her kan du lese hele ukens blogginnlegg.

Powered by Labrador CMS