– Gode minner fra Kiev

MATAS BLOGG: Uniteds nummer 8 er på oppdrag for Spania, men har som vanlig tatt seg tid til å skrive for fansen.

Publisert Sist oppdatert

I dag skriver han fra Kiev, Ukrainas hovedstad, hvor allerede EM-klare Spania mandag kveld skal ut mot et ukrainsk lag som har alt å spille for.
Kiev bringer frem gode minner hos Juan Mata, for det var nettopp her han var med på den store triumfen i 2012, da Spania knuste Italia hele 4-0 i EM-finalen, og hvor Mata selv fastsatte sluttresultatet.

– Jeg var heldig nok til å få spille de siste minuttene av den kampen, og med bortimot min første touch på ballen scoret jeg turneringens siste mål, skriver han i mandagens blogg.

uk
Kiev, 1. juli 2012 – JUAN MATA jubler etter å ha satt inn 4-0-målet mot Italia i EM-finalen.

– Nå bor vi på det samme hotellet, og veien til stadion minnet meg på de junidagene i 2012. Garderoben er imidlertid en annen. Den gang hadde vi nemlig status som hjemmelag, mens vi nå er gjester mot Ukraina.

– Vi må tenke «fair play»

Mata skriver videre at han håper Spania klarer å spille like bra under sommerens EM-sluttspill i Frankrike som de gjorde i Ukraina i 2012. I alle fall mener han at landslaget fortsatt består av gode fotballspillere som alle har konkurransegenet intakt, og at dette gir dem muligheten til å kjempe helt i toppen.

– Men aller først må vi spille mot Ukraina. Selv om vi allerede har kvalifisert oss, må vi gi alt vi har. Først og fremst for oss selv og våre supportere, men også med tanke på «fair play». Både Ukraina og Slovakia kjemper for avansement, så vi kan ikke tillate oss å senke kvaliteten på eget spill. En av de to kan til og med kvalifisere seg som det beste tredjelaget i de ni gruppene, noe som gir en indikasjon på hvor god vår gruppe er.

– Gratulerer, alle sammen

Mata går deretter over til å gratulere alle lagene som allerede er kvalifisert, og da spesielt til dem som skal delta i sluttspillet for første gang.

– For slike som Island og Albania, er jeg sikker på at det kommer til å bli en fantastisk turnering. Britisk fotball vil bli representert med Englan, Wales og Nord-Irland, mens Irland får kjempe om billetter gjennom play-off.

– Så snart jeg er tilbake i Manchester må vi gjøre oss klare til noen tøffe og spennende oppgjør. Først mot Everton, som bestandig gir oss vanskelige og intense kamper, og så neste uke mot CSKA Moskva og Manchester City. Oktober er en veldig vanskelig måned og vi må være klare.

Ha en fin uke. Klemmer!

Juan

Her kan du lese Matas blogginnlegg i sin helhet.

Powered by Labrador CMS