– Enestående atmosfære

Juan Mata med ny blogg – i dag om derbyseieren og helgens møte med hans gamle klubb, Chelsea.

Publisert Sist oppdatert

Hei, alle sammen!

Idet jeg skriver dette er jeg fortsatt full av adrenalin etter derbyseieren. Det gir virkelig en utrolig følelse å slå Manchester-rivalen og på toppen av det hele score foran eget publikum, ikke minst når tilstanden er så god og vi fortsetter å sanke poeng.

Det høres muligens ut som en gjentakelse, men nok en gang må jeg få sagt at det beste ved det  hele er den ubeskrivelige atmosfæren som genereres på Old Trafford. Dette var utvilsomt den beste stemningen jeg har opplevd på hjemmebane siden jeg kom til United. Jeg forsto det allerede under oppvarmingen. Det var en spesiell kamp. Vi hadde flere strake nederlag mot City, og både fans og spillere følte at tiden var inne til å snu trenden. Det er ikke lett å beskrive med ord hvordan det føles å være i aksjon ute på banen, men gyset og sitringen fremkalt av et comeback i en derbymatch er noe jeg aldri kommer til å glemme.

Manchester United v Manchester City - Premier League
3-1. Juan Mata setter ballen mellom beina på City-keeper Joe Hart.

– Vi viste karakterstyrke

Det ble et fantastisk resultat, men det er riktig at det så stygt ut til å begynne med. De fikk en sterk start og spilte glimrende fotball i de første minuttene. De klarte også å score først, men vårt lag viste karakter og klarte å slå tilbake like etterpå. Det var en bekreftelse på at dette laget ikke gir seg så lett. Vi strutter av selvtillit nå, og det viser seg både i gode og mindre gode øyeblikk. Ashley ble avgjørende da han utliknet, men også ved vårt andre mål. Deretter kunne vi kontrollere kampen og plusse på ytterligere tre viktige poeng på vei mot å nå vårt mål. Det mest bemerkelsesverdige var kanskje – nok en gang – den karakteren  laget viste etter en dårlig start.

Manchester United v Manchester City - Premier League
City-back Gael Clichy kan ikke gjøre annet enn å beundre Juan Matas ferdigheter.

– Neste oppgave – min gamle klubb, Chelsea!

Fra nå av tenker vi allerede på vår neste «finale», besøket til Premier League-lederne. Det blir naturligvis en veldig spesiell kamp for meg. Jeg har jo allerede møtt Chelsea på hjemmebane, men jeg er sikker på at det vil bli minneverdig når jeg nå drar tilbake til Stamford Bridge igjen for første gang. Da jeg ankom denne fantastiske klubben, skrev jeg: «Takknemlighet er hjertets hukommelse». Og slik tenker jeg fortsatt. Det skal bli fint å treffe tidligere lagkamerater, fans og venner. Jeg bærer på gode minner om dem og ønsker dem alt godt.
Selvfølgelig har vi til hensikt å skaffe oss tre nye poeng. Det kommer vi til å forsøke på fra avspark til siste fløytestøt. Best av alt er at vi drar til oppgjøret i god form og med selvtillit. Samtidig er vi klar over at vi må spille opp mot vårt beste om vi ønsker å beseire Chelsea.

Klemmer til dere alle. Jeg håper at vi fortsetter seiersrekken i det som for meg kommer til å bli en veldig spesiell kamp. Han en fin uke, mine venner!

Juan

Her kan du lese bloggen i sin helhet

Powered by Labrador CMS