– Alle maikamper er finaler

– Allerede denne uken venter det to store utfordringer, skriver Juan Mata i sin ukentlige blogg.

Publisert Sist oppdatert

Siden han lot høre fra seg i forrige uke, har den blide spanjolen rukket å bli 29 år. I tillegg har han rukket å bli friskmeldt etter at han for vel en måned siden lagt under kniven for å få bukt med et problem i lysken.

Søndag var han tilbake i troppen til hjemmemøtet med Swansea, dog uten å få spilletid. Isteden ble han sittende på benken, selv om lagkameratene åpenbart kunne hatt god bruk for pasningsregisteret hans.
På den annen side er det sjelden lurt å kaste forholdsvis nyopererte til ulvene ved første og beste anledning, spesielt ikke når de kommende ukene er fullpakket med store og sesongdefinerende oppgaver.

ESTÁDIO BALAIDOS i Vigo, åsted for torsdagens semifinale i Europa League.

Allerede torsdag venter for eksempel Celta Vigo i Juan Matas hjemland. Da kan det, i en tid preget av skader og knallhardt kampprogram, fort vise seg særdeles nyttig å ha en frisk og opplagt nummer 8 på plass.

Spanjolene ligger bare på en 11. plass i hjemlig liga, men det ville være direkte tåpelig å la seg lure av tabellplasseringen og tro at United vil spasere seg til Stockholms Friends Arena den 24. mai.

Det vet også Mata, som i bloggen sin ikke er snauere på det enn at han karakteriserer torsdagens motstander som «et av lagene i Spania som spiller best fotball».

– Det vil bli veldig spesielt å være tilbake i hjemlandet mitt, men samtidig kommer det til å bli svært vanskelig. Vi må derfor spille opp mot vårt beste for å kunne slå dem, fastslår han.

Søndag venter besøk til Arsenals EMIRATES STADIUM.

Og, som om det ikke skulle være nok med en tøff europacupkamp på torsdag, venter det nok et storoppgjør, denne gang i Premier League, mindre enn tre døgn etter kampslutt på Estádio Balaídos i Vigo.

Da venter et uthvilt Arsenal på Emirates i London, desperate etter å kutte inn på Uniteds i øyeblikket fem poengs forsprang på ligatabellen. En mer enn voksen oppgave det også, men Mata lar seg ikke skremme:

– Fra nå av er hver eneste kamp som en finale for oss, og det er på den måten vi vil møte utfordringen, skriver han, vel vitende at et nederlag i London etter alt å dømme vil bety den endelige kroken på døren for Uniteds muligheter til skaffe seg en Champions League-plass gjennom PL-spill.

I så fall gjenstår det for Mata & co. å ta vare på drømmen gjennom Europa League.

Her kan du lese ukens blogginnlegg i sin helhet

Powered by Labrador CMS