Lekte seg med verdensmesterne

Van Gaal la planen og Van Persie herjet da Spania ble ydmyket. Les vår vurdering av United-gutta her.

SPANIA – NEDERLAND 1-5

VM-kamp gruppe B, i Salvador
1-0: Xabi Alonso  (27), 1-1 Robin van Persie (44), 1-2 Arjen Robben (53), 1-3 Stefan de Vrij (64), 1-4 Robin van Persie (72), 1-5 Arjen Robben (80)

terning4

Får plusspoeng for:  Klinisk og livsfarlig hver gang han fikk ballen.

Får minus for: De første 44 minuttene, men hvem bryr seg om dem?

Stjernefaktor: Oh yeah. Superstjerne som fikk Nederland tilbake i kampen, og som bidro stort til en helt utrolig seier.

Verdt å merke seg: Feiret 1-1-målet med å løpe rett til Louis van Gaal og juble med ham. Slik varmer et United-hjerte foran neste sesong.

terning6

Selve kampen:

persiemal
1-1: Van Persie i lufta like før han utlikner til 1-1 mot Spania.

Spania hadde mest ball i 1. omgang og kunne også økt til 2-0. I stedet raknet alt til slutt.

Nederland kunne imidlertid  tatt en tidlig ledelse. Arjen Robben spilte fri Wesley Sneijder, men helt alene med Iker Casillas skjøt han rett på Real Madrid-keeperen. Spania tok likevel over etter hvert, og spilte seg også frem til flere brukbare muligheter.

Etter 27 minutter tok de så ledelsen. Diego Costa ble spilt nydelig fri i feltet, tok en skuddfinte, men ble lagt i baakken av Feyenoords Stefan de Vrij. En soleklar straffe som Xabi Alonso satte kontant i mål

Etter 43 minutter burde David Silva økt ledelsen da Andres Iniesta åpnet hele Nederlands forsvar med en nydelig gjennombruddspasniong, men keeper reddet gigantsjansen.  I stedet utliknet Nederland minuttet etter da Daley Blind altså fant Van Persie i bakrom, og han stupheadet på nydelig vis inn 1-1-målet.

Målet ga Nederland mer energi, og tidlig 2. omgang vendte de spillet raskt igjen, Arjen Robben løp inn i bakrom, vendte opp og gjorde 2-1 etter nok en pasning fra Blind. Spania forsøkte å angripe for 2-2, men i stedet kom 3-1 da et Wesley Sneijder-frispark ble headet i mål av Stefan de Vrij – etter at Van Persie hadde presset Casillas hardt. Så satte Van Persie punktum da han satte 4-1 etter at Casillas rotet det til som bakerste mann.

10 minutter før slutt kontret Arjen Robben i verdensklasse, løp fra Ramos, vendte opp igjen inne i feltet, rundet Casillas og satte 5-1. I sluttminuttene kunne det også blitt 6-1 på flere store sjanser, men Spania slapp noe heldig unna.

Juan Mata, Spania

Mata ble sittende på benken kampen gjennom, men må ha sjanse til å få starte – i den grad denne kampen får konsekvenser for de av Spanias spillere som var på banen.

David de Gea, Spania

Ble sittende på Spanias benk, men kanskje, kanskje har han en sjanse til spilletid videre etter Iker Casillas’ elendige kamp mellom Spanias stenger.

Manageren Louis van Gaal:

rvplvg

Nederland spilte hurtig og direkte, og som United-fan var det deilig å se at de gikk på banen, valgte en egen stil mot et av verdens beste lag og så lyktes med det.

Dessuten – så utrolig deilig å se gleden hans ved målene – i motsetning til de steinansiktene som en del andre managere står for. Ekte glede og suksess. Det går ikke an å glede seg noe mindre til neste sesong etter dette.

Hva nå:

Nederland møter Australia og Chile i sine neste kamper, og har nå en kjempesjanse til å avansere. Før mesterskapet ble det spekulert i at de måtte slå Chile i siste kamp for å gå videre, men nå kan de nesten sikre avansementet med seier mot Australia i neste kamp.